КоССев: Од 23. августа српске возачке дозволе на Косову третираће се као неважеће, казне и до 1.500 евра

1

КоССев: Од 23. августа српске возачке дозволе на Косову третираће се као неважеће, казне и до 1.500 евра.

Након одлуке шиптарског МУП-а да продужи рок за прелазак са српских возачких дозвола издатих за грађане на Косову, које Приштина сматра нелегалним, возачи који не замене своја возачке дозволе до петка – суочиће се са новчаним казнама, и то у висини од 500 до 1.500 евра.

Заменик “командира” Куртијеве полиције за регион Север Ветон Ељшани објаснио је за КоССев да ће се српске дозволе, после истека овог рока, третирати као неважеће, те ће возачи са таквим документима бити кажњени као да немају дозволу уопште.

Такозвана полиција одлучила је почетком маја месеца да отвори могућност преласка са српских возачких дозвола издатих за грађане на Косову, за њих нелегалне – на косовске возачке дозволе. Одлука је на снагу ступила 9. маја, а рок је до петка, односно 23. августа.

Неће бити новог продужетка рока

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

По истеку овог рока, саобраћање на Косову са српским дозволама које су издаване за грађане више неће бити могуће. Возачима који буду затечени у вожњи са српским возачким дозволама биће изречене казне у износу од 500 до 1.500 евра, казао је за КоССев Ветон Ељшани.

Прочитајте још:  Србија не отвара нова поглавља у јуну – "напредак у кључним областима недовољан"
На питање да ли је могуће да се рок поново продужи услед више проблема на терену и сезоне одмора, он је одговорио одрично, уз назнаку да су свесни одређених проблема за које су већ затражили решење,

Ељшани је казао да је до данас предато више од 6.000 захтева за замену дозвола, те да ће по завршетку рока, у петак, 23. августа, српске возачке дозволе бити неважеће. Након тога, биће почето са изрицањем казни за возаче који буду затечени са српским дозволама.

„Ако ми, полиција, након истека рока за замену, затекнемо возача који има српску возачку дозволу, за нас ће то бити као да нема дозволу уопште. Тим возачима биће уручена казна, за коју касније суд одлучује у којој ће висини она бити. То може да иде од 500 до 1000 евра“, казао је.

Прочитајте још:  Руска црква се огласила поводом Европрајда у Београду
Појаснио је да висина казне зависи од тога колико пута је неко затечен са српском, према његовим речима, „неважећом дозволом“.

„Ако вас полиција заустави први пут, добићете опомену и казну, после суд одређује шта даље, они одлучују. То није на полицији. Висина казне може да иде до 1500 евра уколико се једна особа затекне више пута да вози без косовске дозволе“, појаснио је Ељшани.

Прочитајте још:  Стиже досад најгори талас поскупљења, а власт не одустаје од пројекта који ће…
Додаје да возач, уколико буде заустављен без косовске возачке дозволе, мора позвати некога с важећом дозволом како би преузео и одвезао возило.

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “КоССев: Од 23. августа српске возачке дозволе на Косову третираће се као неважеће, казне и до 1.500 евра

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *