Да ли Гашић намерно одуговлачи са враћањем обавезног војног рока?! Хрватска кренула у јуриш наоружања и милитаризације!

3
србије, војни, србија

Војска Србије Фото: vs.rs

Србија под хитно мора да врати обавезно служење војног рока, док све око нас кипти од припрема за рат! Док су наше комшије, предвођене Хрватском, кренуле у јуриш наоружања и милитаризације, наша власт се још увек предомишља. Хрватска је већ одлучила да од 2025. године врати обавезни војни рок, али Србија, упркос бројним најавама, и даље стоји у месту. Питање је – зашто?

Генерал у пензији Митар Ковач, у интервјуу за РТ Балкан, без устручавања је изнео сурову истину – Србија је под сталним притиском НАТО-а и Европске уније, због чега се одуговлачи са доношењем одлуке која је од суштинског значаја за нашу националну безбедност. “Те одлуке још нема због притисака из одређених центара моћи, пре свега НАТО-а и ЕУ,” јасно је поручио Ковач.

Да ствар буде гора, док се у Београду још увек калкулише, Хрватска, по директиви НАТО-а, жури да повећа своје војне капацитете како би била спремна за потенцијалне сукобе на истоку Европе. Исти сценарио, према речима Ковача, чека и остале европске земље, укључујући и Немачку. Овај план је јасан – НАТО жели да у региону Балкана има чврсту војну присутност, а Хрватска је на првој линији фронта.

Нема сумње да је Србија у озбиљној опасности ако не реагује на време. Док се у региону сви наоружавају, наша земља мора да донесе одлуку која ће осигурати да будемо спремни за сваки сценарио. Нисмо ми ти који треба да будемо опуштени и да чекамо да нас догађаји прегазе. У светлу ових дешавања, питање враћања војног рока постаје не само питање националне безбедности, већ и питање нашег опстанка.

Прочитајте још:  Добровољац СВО из Србије Јокић захвалио се Путину на руском пасошу

Иако је претходни министар одбране Милош Вучевић направио конкретне кораке ка враћању војног рока, доласком Братислава Гашића на чело Министарства одбране, ова тема је мистериозно нестала са агенде. Поставља се питање – ко и зашто кочи ову одлуку? Да ли је то резултат унутрашњих политичких игара или страних притисака? Једно је сигурно, Србија нема више времена за чекање!

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Наше комшије су већ схватиле озбиљност ситуације и активно се припремају. Србија, као војно неутрална земља, мора да обезбеди да има снажну и способну војску која ће моћи да одговори на све претње које нам долазе. Враћање обавезног војног рока није само ствар избора, већ нужност ако желимо да очувамо нашу државу и народ.

Док ми оклевамо, други се спремају за рат. Време је да се Србија пробуди, јер нас историја неће чекати. Сви знаци указују на то да се нешто велико спрема, и ми морамо бити спремни да одговоримо. Време је да наша земља донесе одлуке које ће осигурати нашу будућност и безбедност.

Милутин Недељковић / Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на “Да ли Гашић намерно одуговлачи са враћањем обавезног војног рока?! Хрватска кренула у јуриш наоружања и милитаризације!

  1. Скроз погрешан наслов.
    Гашић се пита о томе таман толико колико се и ја питам.
    Онај ко се заиста за све пита у овој земљи седи на Андрићевом венцу.
    То исто знате и ви али из неког разлога то не желите рећи.

  2. pita se nato, kad mu zafali topovskog mesa, onda ce se “uvesti vojni rok”
    a kome deca da sluze ? gasiciju, vuciciju i daciciju ? za njih sutra da se bore ???
    vojni rok ce biti posle revolucije i bice vrlo “in”
    a ako je vreme za gradjanski rat i razdvajanje ljudi od govna sta je tu problem ?
    jel vama neko dao tapiju da cete svi da zivite po milion godina, pa prvih sto da se baci ?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *