БИА разбила хрватску шпијунску мрежу! Вулин: Хрвати нису схватили упозорење, не знају с ким се играју!

0
вулин, биа

Александар Вулин.

У последњем развоју догађаја, БИА је у контраобавештајној операцији јутрос ухапсила хрватског шпијуна. Ово хапшење је још један пример интензивне активности српских служби безбедности у борби против шпијунаже и страних обавештајних операција на територији Србије. Потпредседник Владе Србије, Александар Вулин, честитао је председнику Александру Вучићу, руководству и припадницима БИА на успешној операцији, истичући важност ове акције за безбедност земље.

“Честитам председнику Александру Вучићу, руководству и припадницима БИА хапшење хрватског шпијуна. Нико не заслужује већи презир и оштрију казну од Срба који издају своју земљу и народ. Припадници БИА су показали да су професионалци који морају да се поштују али и патриоте којих непријатељи Србије треба да се боје”, поручио је Вулин, наглашавајући да се упркос свим променама у региону, посвећеност и професионализам српских служби безбедности не мењају.

Да подсетимо, ово није први случај хапшења хрватских шпијуна у Србији. Прошлог новембра, Хрвоје Шнајдер, први секретар хрватске амбасаде у Београду, проглашен је персоном нон грата због шпијунаже.

Вулин је на то изјавивши: “Хрвати нису разумели да након протеривања шефа њихове обавештајне мреже Хрвоја Шнајдера треба да прекину са врбовањем Срба и обавештајним радом. Ваљда ће сада боље савладати лекцију. Све се мења, служба остаје.”

Генерално, пред БИА је много посла, јер је у последњих годину дана било доста вести о хапшењу шпијуна, углавном из Хрватске, Бугарске, Албаније и локалних издајника. Ове операције указују на појачане активности страних обавештајних служби у региону и потребу за континуираном будношћу и ефикасношћу српских безбедносних агенција. Вулин је јасно ставио до знања да ће српске службе наставити да раде на заштити националних интереса и суверенитета, без обзира на све изазове.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Босански сепаратисти су и пре рата масовно убијали Србе. Република Српска одаје почаст жртвама

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *