ДАНАС ТАЈНИ САСТАНАК СА ЗАПАДНИМ АМБАСАДАМА: Невладине организације моле за страну интервенцију

0
западним

Након што су у јавности објављени резултати вишемесечног истраживачког новинарства о иностраном западном финансирању невладиног сектора у Србији, у круговима бројних НВО завладала је права паника. Ови резултати су срушили маске са лица многих организација које се представљају као независни актери, а у стварности делују као марионете страних интереса.

Прецизност и тачност података који су изнети у овом истраживању јасно показују како су многе од ових организација директно финансиране од стране страних влада и служби. Као што је већ познато, једна од најгласнијих организација у овом контексту је Бирн, који је већ раније довођен у везу са примањем новца од британских тајних служби. Иако су многе НВО на ову тему издале пропагандно интонирано саопштење за јавност, приметно је да је изостао њихов директан и јасан деманти. То јасно указује на то да су изнесени подаци истинити и да је погодена суштина финансирања и рада овдашњих НВО.

Траже подршку од западних ментора

Сазнајемо да су, по уобичајеној матрици, невладине организације хитно затражиле помоћ од својих иностраних ментора. Данас ће у Београду бити одржан тајни састанак са западним амбасадама и Делегацијом ЕУ, где ће се ове НВО обратити за подршку у наставку својих активности. Циљ овог састанка је јасан – добијање подршке за наставак спровођења обојене револуције у Србији.

Овај тајни састанак показује колико су ове организације спремне да иду у својим настојањима да дестабилизују Србију у складу са страним интересима. Јавност мора бити свесна ове чињенице и разумети колико је важно да се ово питање детаљно истражи и стави под лупу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Седам дана до визне либерализације "Косова": Више од 100.000 Албанаца креће на Запад

Новости / Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *