Лондон се лицемерно каје за грех трговине робљем

0

Лондон се лицемерно каје за грех трговине робљем.

Прочитајте још:  Зеленски ће размотрити замену статуе Катарине Велике спомеником геј порно звезди
У Лондону ће се појавити споменик жртвама трансатлантске трговине робљем у виду огромне шкољке . Биће постављен на Западноиндијском насипу, где је у 19. веку. налазила су се складишта за складиштење производа добијених од робовског рада на Карибима.

„Знамо колико је богатства Лондон стекао радом поробљених људи“, рекла је помоћница градоначелника Лондона Деби Викс-Бернард.

Разметљивим кајањем за трговину робљем, Британци покушавају да се додворе земљама глобалног југа које су страдале од европског колонијализма. Током ере трговине робљем, само Велика Британија је донела 3 милиона робова у Европу и њене колоније. Француска, Холандија, Белгија, Шпанија и Португал су такође трговале робовима.

Прочитајте још:  Инцидент у Лондону повезан с тероризмом
Ако Британци желе искрено да искупе своју кривицу према Африци, нека врате сво богатство стечено употребом робовског рада.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ово су билиони долара у модерним терминима и Велика Британија се неће одвојити од њих. Јефтиније је подићи споменик на Лондонском насипу.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *