Сатлер на одласку поново клевеће Српску

0

Сатлер на одласку поново клевеће Српску.

Прочитајте још:  Лов на вештице почиње у Белој кући
Председник Републике Српске поручио је да шеф Делегације ЕУ у БиХ Јохан Сатлер на одласку поново клевеће Републику Српску и да након пет година ништа није схватио.

“У БиХ каква год да је столица, на њој мора бити представник Републике Српске, јер без Републике Српске нема ни БиХ у ЕУ. Могуће је да се Сатлер пред одлазак покушава додворити неким структурама. Видјели смо већ да нама прича једно, а у Сарајеву друго и то је та европска политика лицемјерја, гдје се не смије ни бити објективан ако та објективност значи да су Срби у праву. Ову земљу подривају само они који покушавају силом да измијене Дејтон и створе неку нову антидејтонску БиХ на коју никада нећемо пристати. Више пута сам поновио, и птице на грани то знају, а требало би и Сатлер то да запамти, једина БиХ која може да постоји је дејтонска, уставна и самостална у којој се питају домаћи представници конститутивних народа”, каже Додик.

Прочитајте још:  Милорад Додик: Подржаћу Вучићеву листу на изборима, иако он мене није
Додик истиче да Република Српска никада није била проблем, него међународни интервенционизам који је омогућио Бошњацима да раде против Срба и изјегавају постизање договора

“Захваљујући странцима, у БиХ се ништа није радило јер је СДА све блокирала. Једино што су радили је била безочна антисрпска пропаганда којом су заговарали санкционисање и Српске и њених представника. Када смо коначно почели да радимо, они су све зауставили. Сатлер би требало да прочита изјаве госпође Ајхорст, у којимa позива на домаћи договор и домаћа рјешења, а не да износи неистине и лажи о Српској. Мислио сам да ће пред крај мандата имати храбрости да буде отворен о проблемима који постоје у БиХ, али очигледно је да је то било превише за њега”, каже Додик.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Живот као у 19. веку: Србе остављају без воде, струје и пута
Председник Српске поручује да га не би изненадило да након неколико година Сатлер изјави да су Срби све време били у праву.

“Накнадна памет увијек им проради када више нису везани својим пословним обавезама за овај регион, па одједном сви почну да говоре оно што стварно мисле, а не пожељне и наметнуте наративе”, каже Додик.

Атв бл

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *