НА ЈЕДНОЈ СТРАНИ ИМАМО ЛИТИЈУМ , НА ДРУГОЈ ОРАХЕ И ЧВАРКЕ , А О КАНАБИСУ СВИ ЋУТЕ КАО ПО ДОГОВОРУ

0
орахе
Опет нам намећу раскопавање и тровање Србије, док као одговор са друге стране помињу орахе и чварке као бољи бизнис… Масовно маштање о покретању пољопривреде НЕЋЕ СПРЕЧИТИ рудокопове и неће се десити, јер нема и неће бити финансија потребних за обнову пољопривреде! Ипак решења постоје, реална и одмах остварива.
Један од главних узрока зашто се у Србији Канабис и корисници још увек прогањају је интерес и утицај тзв “инвеститора” и са запада и са истока и новопланирани рудници.
– Србији се не дозвољава да покрене развој сопствене привреде и села базиран на економији Канабиса, иако има идеалне услове за узгој свих сорти у односу на многе државе које данас производе и где је Канабис легалан за пунолетне.
Јер тада не би било рудокопова за запад и Кину! Зато и медији и политичари под утицајем запада (где је Канабис декриминализован) и они под утицајем Русије и Кине (која је највећи произвођач Конопље и ЦБД-а у свету), данас УДРУЖЕНО блокирају све информације о користи Канабиса за здравље људи као и економије.
Јер медији и политичари су ту због интереса својих спонзора (све приватне ТВ и медији зависе финансијски од корпоративних реклама), а не због интереса грађана и државе Србије! И то је толико очигледно управо на питању Канабиса, где Србија има најрестриктивнију политику у Европи, а око нас је биљка декриминализована.
Тона Канабиса данас вреди од 300 до 500 000 € у откупу на велико на светском тржишту… Да је легалан “аргументи” о проценту од рудника за локал и државу не би постојали !!!
На 5 ари засада Канабиса у стакленику могуће је узгајати до 500 стабљика (по 1 квадратни метар) и добити од 150-250 кг цветова Канабиса у једној берби. На једном задружном хектару, могуће је узгојити више од 2500 биљака (на по 4 квадратна метра) и добити више од 3 тоне цветова. Могуће су две бербе годишње, чак и 3 ако се користе лампе!
Предлог Удружења ИРКА и SKK Београд је да се омогући сваком сеоском домаћинству засад Канабиса у стакленику до 5 ари, а сеоској задрузи на 1 хектару, уз гарантован државни откуп, или препуштен приватном сектору. Цена изградње стакленика од 5 ари је око 12-13.000 €, што се покрива већ првом бербом, исто као и за пластенике сеоске задруге од 1 хектара.
Канабис једини може да омогући независност и одрживи развој држави, локалним заједницама и сваком домаћинству! Од зараде, већ прве године свако домаћинство би имало довољно средстава за улагање у најквалитетнију природну (органску и биодинамичку) производњу хране, као и друге потребе. Свако село и локална општина би од прихода са 1 хектара Канабиса, имали довољно средстава за комлетну инфраструктуру, за домове здравља и школе, обнову и изградњу путева и улагање у природну пољопривреду.
Домаћинства би од једне бербе имала приход и до 50.000 € са 5 ари, а сеоска задруга око 1 милион евра са једног хектара!
Биле би запослене стотине агронома, технолога и стручњака за узгој Канабиса, што би донело веће приносе, бољи квалитет и веће приходе, већ прве године. У сектору медицине било би запослено више од 10.000 лекара и медицинског особља, а у пословима везаним за Канабис, агрономију, и еко индустријама на бази биомасе конопље још око 150.000 људи током прве две године.
ВАЖНО! Од пореза на Канабис: циљано би се одвајало за лечење деце и ретких болести, за опрему, болнице и домове здравља, за повећање плата и стручно усавршавање лекара, за обнову школских програма и школа и веће плате за наставнике, као и у правосуђу, за обнову путева и инфраструктуре и социјалне програме за развој неразвијених области.
Економија канабиса је реалан и самоодржив начин обнове села и привреде Србије. Једина је стварна шанса и за сада ЈЕДИНИ предлог остваривог решења у борби против литијума и осталих рудника који ће уништити Србију, о коме нико не сме да проговори. Једино што може да покрене и масовну природну (органску) пољопривреду, јер сваком домаћинству омогућава више него довољну зараду.
О користи Канабиса за развој еко индустрија 21. века и спасу за природу не треба пуно говорити, све је познато. НЕМА ЕКОЛОГИЈЕ БЕЗ ЕКОНОМИЈЕ КАНАБИСА: https://irka.org.rs/kategorija/industrijska-konoplja/
Најбржерастућа економија света:
Србија се данас исељава, а село остаје пусто чак и у пољопривредним областима. У Србији због јефтиних политичких поена, опозиција ћути о Канабису и великој шанси за развој Србије, исто као и врх државе… И срећом по заштићени организовани криминал, јер им је прохибицијом наше традиционалне биљке, омогућен монопол и баснословна зарада.
Јер зашто би сељак био богат, а село пуно запослених младих и зашто би се покренуле еко индустрије на биомаси конопље од севера до југа Србије, кад може да буде празно и на изволите иностраним рударским корпорацијама?
– Преузето од : irka.org.rs

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *