Нова хапшења у полицији: Шеф одсека примио 157.000 динара мита

0
возило, полиције

Кроз криминалистичко-оперативни рад, припадници Министарства унутрашњих послова дошли су до сазнања о могућим злоупотребама у Управи за технику дирекције полиције, уз асистенцију Управе криминалистичке полиције, успешно су спровели акцију хапшења у којој су лишени слободе Илија Ђ., Андрија Д. и Илија Д. Због сумње на примање и давање мита, против њих је покренута истрага. Код ухапшеног шефа одсека пронађен је новац у износу од 157.000 динара.

Илија Ђ. је осумњичен за примање мита и на терет му се стављају два кривична дела. Андрија Д. и Илија Д. су под истрагом за давање мита. Сумња се да су осумњичени у периоду од 24. маја до 22. августа 2024. године издали лажне потврде о форензичком прегледу без стварног прегледа возила.

На саслушању пред поступајућим јавним тужиоцем Илија Ђ. је негирао извршење кривичног дела, док су се Андрија Д. и Илија Д. бранили ћутањем, односно искористили су своје законско право да не износе одбрану.

Кадровске промене

Подсећамо да је десет дана пре ове акције, у Министарству унутрашњих послова Републике Србије дошло је до значајних кадровских промена. Милан Трифуновић је постављен за новог начелника Управе за технику, замењујући досадашњег начелника Дарка Марковића. Потпуковник полиције Далибор Павић је преузео позицију начелника Службе за обавештајне послове, што представља део шире реорганизације и јачања техничких капацитета полиције.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *