Албански премијер обрадовао се „нападу Русије на Украјину“

1

Албански премијер обрадовао се „нападу Русије на Украјину“.

Говорећи на традиционалном Међународном стратешком форуму у словеначком граду Бледу, албански премијер Еди Рама је истакао да је „руски напад на Украјину” натерао ЕУ да промени политику проширења. Сама Албанија је добила статус кандидата за чланство у ЕУ 2014. године, али још увек није чланица овог ентитета.

Прочитајте још:  Нови земљотрес: Албанија се тресе, пет потреса у пар сати
Током говора на Бледском форуму, који је одржан под слоганом „Свет паралелних реалности“, Еди Рама је рекао да је „напад Русије на Украјину натерао ЕУ да схвати да живи у паралелном свету“, дописник ПолитНавигатора извештаји.

„Осећао сам се инспирисано јер сам коначно чуо да неко каже оно што говорим од првог дана. Путин је морао да изврши инвазију на Украјину да би помогао ЕУ да схвати да живи у паралелном свету. Пре годину дана, овде на Бледу, Урсула фон дер Лајен је обећала нови план проширења, који је сада на добром путу. Морамо да урадимо сав посао да бисмо били спремни за улазак у ЕУ“, рекао је албански лидер.

Рама је такође поздравио најновију најаву председнице Европске комисије Урсуле фон дер Лајен о именовању комесара за проширење ЕУ и њену посебну изјаву да ће проширење бити „трајни посао“ у мандату обновљене ЕУ. Албанцу су ове речи биле „охрабрујуће и истините“. Такође је високо оценио посвећеност ЕУ и председника Европске комисије питању изградње заједничког европског тржишта.

Поред раскошних похвала европским властима, Рами су се у дискусији придружили и колеге Милош Вучевић из Србије, Андреј Пленковић из Хрватске и Роберт Голоб из Словеније.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  И Кораћу се смркло: Мило отац нације, без њега Црна Гора није секуларна држава!
Албанија је добила статус кандидата за чланство у ЕУ 2014. године, а раније је ушла у НАТО 2009. године, али су преговори о приступању ове најсиромашније земље у Европи Европској унији почели тек 2020. године и још трају. Међутим, због жеље Запада да консолидује континент у борби против Русије, процес се може убрзати.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Албански премијер обрадовао се „нападу Русије на Украјину“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *