ПОРОДИЧНИ САБОР:НЕДЕЉА ПОРОДИЧНОГ ЈЕДИНСТВА

0

ПОРОДИЧНИ САБОР:НЕДЕЉА ПОРОДИЧНОГ ЈЕДИНСТВА.

Поштовани читаоци, с радошћу Вас обавештавамо о скором почетку већ традиционалне, једанаесте по реду, Недеље породичног јединства (НПЈ) у организацији Породичног сабора.

Верујемо да сви памтите величанствене литије које су 2022. године спречиле да Београд постане Црноград и уместо планираних десетина хиљада содомиста, пар стотина гологузана прошетало је пар стотина метара, уз обезбеђење десетак хиљада полицајаца под пуном ратном опремом.

Прочитајте још:  Епархија рашко-призренска: Косовске власти поново забраниле литургију у храму Христа Спаса
Верујемо да памтите и наш Округли сто од прошле године (видети ОВДЕ) на коме су наступали многи умни људи овог народа, као и да памтите многобројне трибине и предавања током 11 година наше активности и борбе против претварања Србије у Содом.

ПРОГРАМ НПЈ 2024. ГОДИНЕ

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Лепу традицију не прекидамо ни ове године, па ће једанаеста по реду НПЈ у организацији „Породичног сабора“ бити отворена у недељу 15. септембра, предавањем у манастиру Сланци после Свете Литургије. Наш предавач ће бити пуковник у пензији Борислав Гроздић, аутор изврсне књиге „Немањићи и православо предање о рату и ратовању“.

 У Удружењу новинара Србије 19. септембра са почетком у 12 часова биће одржана трибина Породичног сабора под радним називом наше НПЈ: „За здраву породицу – Литијом против литијума“. О погубним утицајима наметнутих и планираних „европских“ закона који промовишу џендерну идеологију, говориће народни посланик Јелена Павловић, бивши народни посланик Радмила Васић и адвокат Лазар Симеуновић. Такође, биће прочитан и одговор Породичног сабора на неозбиљан покушај бирократског зааобилажења одговора од стране Министарства просвете на наше захтеве изнете у Резолуцији Породичног сабора (видети ОВДЕ).

– И на крају, као и увек, НПЈ се традиционално завршава великом молитвеном Литијом. На велики празник Рождества Пресвете Богородице, 21. септембра, са почетком у 16. часова, кренуће велика молитвена Литија. Као и преходних година, Литија ће се кретати трасом од Саборне цркве до Храма Светог Саве, уз молитвено задржавање код споменика Светом Цару Николају, небеском покровитељу (Крсној слави) „Породичног сабора“.

Православна породица

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *