Ђорђу Михаиловићу биће постављена спомен-биста на Зејтинлику

0

Ђорђу Михаиловићу биће постављена спомен-биста на Зејтинлику.

Чувару српског војничког гробља Зејтинлик, покојном Ђорђу Михаиловићу биће постављена спомен-биста у оквиру комплекса српског војничког гробља Зејтинлик у Солуну у Грчкој, саопштено је из Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије.

Ово је одлучено на седници Одбора Владе Србије за неговање традиција ослободилачких ратова Србије, којом је председавао министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Немања Старовић, саопштено је из Министарства.

Прочитајте још:  Галијашевић: Русија – моћна сила због које је Америка нервозна [ИСПРАВКА]
На седници је усвојена измена и допуна актуелног државног програма обележавања годишњица историјских догађаја ослободилачких ратова Србије, те донети закључак којим се прихвата мишљење Савета за неговање традиција ослободилачких ратова Србије о подизању спомен-бисте Ђорђу Михаиловићу.

Седници Одбора су присуствовали и министар просвете Славица Ђукић Дејановић, државни секретари из Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства одбране, Министарства културе, као и секретар Министарства унутрашњих послова.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  У Јерусалиму постављена спомен-плоча Степинцу
Ђорђе Михаиловић рођен је у Солуну 1. маја 1928. године, био је чувар српског војничког гробља Зејтинлик у Солуну, а умро је 2. јула 2023. године.

Више од пола века дочекивао је и испраћао потомке српских ратника страдалих на Солунском фронту у Првом светском рату, показивао им где су похрањене кости њихових предака и чувао хумке 8.000 српских страдалника.

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *