ЛАЖНИ ПРОРОК ЕЛПИДИЈЕ ХВАЛИО ВУЧИЋА

0
родоса, елпидије

Старац Елпидије са Родоса

Некада угледни српски дневни лист „Политика“ донео је пре неколико дана као ударну вест следећи наслов „Свети старац Елпидије са Родоса: Молите се за вашег председника“ (видети: https://www.politika.rs/scc/clanak/631079/Sveti-starac-Elpidije-sa-Rodosa-Molite-se-za-vaseg-predsednika). У циљу заштите прве личности наше државе сматрамо да је медвеђа услуга доношење оваквих „ексклузивних вести“, па је ред да упознамо српску јавност с фактографијом ко је новопрослављени пророк са Родоса.

За оне који не знају, упознајте новог лажног пророка – архимандрита Елпидија Вагијанакиса, пореклом са грчког острва Родос. Од 2005. је неко време био грчки мисионар у Африци, а 2012. изненада је почео да пророкује.

Црква је одувек била опрезна према онима који умеју да предвиђају будућност, посебно строго и помно посматра видовите свештенослужитеље, сматрајући их често лажним пророцима, који су упали у прелест, тојест онима који су се подали искушењима демонских сила.

Лажна пророчанства Елпидија детаљно је разоткрио отац Георги Максимов, у видео-материјалу, који можете погледати (видети: https://azbyka.ru/video/grecheskij-lzheprorok-arhim-jelpidij).

Отац Максимов у видео-материјалу наводи да је „старац Елпидије“ заиста родом са острва Родос, а почео је са прорицањем глади у Грчкој, наводећи да ће у јуну 2012. избити рат у Грчкој. То се једноставно није десило.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прорицао је често на апокалиптичке теме и на улогу римског папе, али ни та пророчанства се нису испунила. Говорио је да пророчанства добија чујући „неки слатки глас“. Он каже да добија откривења непосредно од Бога, јер га је Господ изабрао у пророке цитирамо „не зато што си светац, него зато што ме божански волиш“.

Потом је 2013. током проповоди рекао „први конц-логор Антихриста биће у Грчкој“, а Руси ће на врху Ватикана „подигнути руску заставу“ захваљујућу новим војним технологијама, и не само то, него ће Руси покорити целу Европу и Азију без икаквих савезника. Биће сукоб Немаца и Руса вели, а Турска ће се распасти на три-четири дела. Русија ће се из сукоба са Америком пребацити на сукоб са Кином,а Кинезима ће Американци обећати Сибир да би Русе „поставили на своје место“. То ће се све десити до краја 2013. године… Није се десило. Предвидео је и крупан земљотрес у Русији током 2013. који се, такође, није десио.

Прочитајте још:  Техеран, Ријад, Анкара – Кина осваја исламски свет

Неко време се примирио, па је 2017. и 2018. наставио са пророштвима којима је наивнима уносио страх и панику, говорећи да ће кренути страшна гоњења хришћана. Онда се сконцентрисао на тему чиповања људи путем вакцинације која мења ДНК. Тема скривеног броја 666 у вашим пасошима, које контролише „суперкомпјутер у Бриселу“ је такође честа. Таква откровења најчешће имају северноамеричко протестантско порекло.

Наравно, ни тема корона вируса није била заобиђена, па сте од оца Елпидија могли да сазнате за посебну молитву на ту тему.
О лажним пророцима су многи Свети оци упозоравали. Видимо да отац Елпидије шири страх од глади, масовних силовања, земљотреса, ратова манипулишући осећањима православних верујућих.

Сматрамо да као такав „Свети старац Елпидије“, ако је и објавио свој хвалоспев о председнику Србије из не знамо ког разлога, ваљда има неко у кабинету првог човека Србије да каже медијима жељним таблоидних наслова да то нити користи Србији, нити њеном председнику, те да такве поруке имају сасвим супротан ефекат од кога „трну зуби“ што би рекао селектор српских кошаркаша.

Горак је укус да не разликујемо озбиљне људе од „лажних стараца“. Можда је и то део хибридног рата против ове државе и њених институција (а и председник државе је институција, ма шта ко мислио о њему).

За Васељенску: Горан Игић

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *