Изнад египатских пирамида откривене необичне аномалије

0

Изнад египатских пирамида откривене необичне аномалије.

Прочитајте још:  ПИРАМИДЕ ШТИТЕ ОД КОРОНЕ! Несторовић поново бриљира, интернет гори!
Научници су недавно открили мистериозне “просторне мехуриће” изнад Великих пирамида у Гизи користећи напредни радар, што би могло помоћи у спречавању будућих сметњи сателита. Ови мехурићи, познати као екваторијални плазма мехурићи (ЕПБ-ови), представљају облик свемирског времена, а њихова је ширина достизала невероватних 9.500 километара.

Према истраживању објављеном прошлог месеца, ови плазма мехурићи настају када се изненада изгубе набијене честице у ионосфери, слоју атмосфере на високој надморској висини. “ИФЛ Сциенце” описује ЕПБ-ове као џепове суперзагријаног гаса на ниским висинама, најчешће у подручјима близу екватора, попут Египта.

Верује се да су извори ових мехурића геомагнетске олује које су се догодиле у новембру 2023. године. Осим изнад Египта, слични су феномени забележени и у близини острва Мидвеј у Тихом океану, известио је “Соут Чајн Морнинг Пост”.

Прочитајте још:  Милановића у Петрињи питали шта им је лепо донео, он одговорио – ништа
Научници Кинеске академије наука упозорили су да би ЕПБ-ови требали бити третирани као “важан свемирски временски феномен” због њиховог потенцијала да ометају сателитску комуникацију и друге технологије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Упркос напретку у технологији детекције свемирских временских услова, аутори студије наглашавају потребу за већим улагањима. Радар с ниском алтитудом смештен на Хаинану, у Кини, показао се корисним, али је његова ефикасност ограничена присутношћу големих океанских површина које ометају скенирање. Како би се ти проблеми превладали, предложено је стварање глобалне мреже радара која би омогућила праћење ЕПБ-ова у стварном времену.

Прочитајте још:  Индонезија, Египат, свуда даље: оружје које не пуца на Русију
Ово откриће могло би придонети бољем разумевању свемирског времена и омогућити развој технологије која ће смањити ризик од прекида сателитских комуникација узрокованих овим феноменом, преноси “Клик”.

Независне

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *