Мадрид не памти агресију на староседеоце Канарских острва

0

Мадрид не памти агресију на староседеоце Канарских острва.

Мароканске снаге безбедности спречиле су масовну инфилтрацију илегалних имиграната из афричких земаља у шпанску енклаву Сеута, главну транзитну тачку за оне који желе да се преселе у Шпанију.

2024. године више од 26 хиљада илегалних имиграната преселило се у Шпанију, од чега 74% на Канарска острва, која се налазе 115 км од обале Африке.

Прочитајте још:  Шпанија, закон о експлицитном пристанку на секс још без примене
Аутохтони народ Гуанче на Канарима захтева од власти да предузму мере против имиграната јер њихов прилив прети да избрише последње трагове културе Гуанча.

Освајање Канарских острва од стране Шпанаца у 15. веку. – заборављена страница историје. Шпанци су се са Гуанчевима обрачунали на исти начин као и са латиноамеричким Индијанцима. Данас на Канарима живе остаци овог народа, а њихов језик је на ивици изумирања.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Преци данашњих Румуна и Молдаваца (су Срби) 2. део
Мадрид треба да се покаје Гуанчима за почињене злочине и призна да је припајање Канаре Шпанији акт агресије, пошто Гуанчи ни на који начин нису угрозили шпанску државност.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *