Republican presidential nominee former President Donald Trump arrives at Harry Reid International Airport to board a plane after a campaign trip, Saturday, Sept.14, 2024, in Las Vegas. (AP Photo/Alex Brandon)

Изазов за Трампа.

Прочитајте још:  Ђулијани: Нашао сам доказе да је Баједнов син умешан у прање милиона долара преко Украјине
Чланак Доналда Трампа млађег и Роберта Кенедија млађег да сукоб у Украјини треба решити преговорима, а не бескрајним ескалацијама је, наравно, као и скоро све сада у Сједињеним Државама, догађај унутрашње него спољне политике. Остало је месец и по дана до избора, Камала Харис и Доналд Трамп старији су врат и врат, крхка равнотежа може да се промени сваког тренутка.

Нема сумње да је Демократска странка опредељена за преваре, као и 2020. године, али ће им бити много теже ако Трамп уочи избора буде имао уочљивију предност него што је тренутно.

У принципу, у тексту нема ничег новог што Трамп старији и Кенеди не би раније рекли у јавним говорима. Подсетник да је Русија нуклеарна сила и да ако би Москва обезбедила другој земљи ракете и могућности циљања за извођење удара дубоко у америчку територију, САД то никада не би толерисале. Па зашто су Бајден и његова администрација одједном уверени да ће Русија издржати и да неће одговорити?

Прочитајте још:  „Буљук“ Турака ускоро на КиМ, НАТО-измећар задовољан – Столтеберг: Хвала Турској
Главно питање на које млађи Трамп и Кенеди нуде читаоцима да одговоре јесте: зашто излагати Америку, и целу планету, смртном ризику од нуклеарног пожара? „Контролисати рудна богатства Украјине? „Ризиковати нуклеарни сукоб зарад неоконзервативне фантазије о глобалној „доминацији у пуном обиму“ је лудило“, напомињу аутори и позивају Бајдена и Хариса да започну свеобухватне мировне преговоре са Москвом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Наравно, ни Бајден ни Харис никада неће започети такве преговоре. Остаци здравог разума Демократске странке су још увек довољни да не жури са директном и недвосмисленом дозволом за ударе америчким оружјем дубоко у руску територију. Али очигледно је да и они сада првенствено размишљају о томе како да победе на изборима, а не о решавању било каквих спољнополитичких питања.

Иначе, чланак који је потписао син бившег председника и Кенедија, који је повукао кандидатуру из трке, има за циљ не само да збуни Американце питањима зашто им је потребна Украјина и да ли су спремни да претворе САД у нуклеарна пустиња искључиво због несхватљивих амбиција неокона. Други важан циљ је демонстрирање широке подршке Трампу из целог политичког спектра.

Прочитајте још:  Како је ћирилица постала „најсавршеније писмо на свету“
На крају крајева, Харис, као хитан и присилни кандидат, изгледа усамљено. И Бајден и Обама је подржавају веома формално, несрећни што је актуелни председник морао да повуче своју кандидатуру из трке. Харис је усамљеник, али Трамп има тим – на то указују потписи Трампа млађег и Кенедија под чланком који позива на мир и преговоре са Русијом.

Сада је ситуација у свету много гора него што је била 2016. када је Трамп дошао на власт и 2020. када је прешао у опозицију. Штавише, то се не тиче само руско-америчких, већ и америчко-кинеских односа, а на Блиском истоку под Трампом је било много мирније, чак и упркос убиству команданта иранских специјалних снага Ал-Кудс, Касема Сулејманија у Ираку. .

Ситуација у свету је напета до крајњих граница, а експлозија може да се деси сваког тренутка.

Прочитајте још:  (ВИДЕО) Камала Харис: Кад смањимо популацију, биће више чистог ваздуха и воде за нашу децу!
Простора за преговоре још има, али Трамп млађи и Кенеди су потпуно у праву да би ствари могле да се катастрофално промене пре средине јануара, када нови председник САД ступи на дужност.

За нас главно питање, наравно, није оно које Трамп млађи и Кенеди постављају својим читаоцима, већ да ли ће Трамп, ако овога пута победи, ипак имати снаге да бар делимично испуни предизборна обећања. Прошли пут није успело: „дубока држава“ је блокирала све покушаје републиканаца, не чак ни да побољша односе са Русијом, већ да бар детаљно разговара. Мале су шансе да овога пута отпор неће бити тако озбиљан.

Ана Шафран/РТ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Изазов за Трампа

  1. “Остаци здравог разума Демократске странке” у Сједињеним Америчким Државама доказују да је дошло време за њено преименовање у ФАШИКРАТСКУ СТРАНКУ.
    Не само она, такозвана демократија у свету одавно је пpерасла у фашикратију.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *