ГАШИЋЕВУ ОДГОВОРНОСТ ЗАОБИЛАЗЕ! Западни медији користе трагедију страдале породице да сатанизују целу Војску Србије

0
медији

Братислав Гашић без одговорности?

Након трагичне саобраћајне несреће код Краљева, у којој је страдало пет особа, међу којима и троје деце, западни медији одмах су кренули са нападима на Војску Србије. Ова трагедија, која би требало да буде повод за тугу и испитивање одговорности, одмах је претворена у политичко оружје против јачања српске војске. Још је интересантније што западни медији увек прво траже смену ресорног министра, док у овом случају Братислав Гашић није ни поменут!

Западу, који нам никада није био пријатељ, не одговара да Србија има снажну војску. Враћање обавезног војног рока, који је Србији преко потребан у времену глобалних сукоба и све већих тензија, директно угрожава њихове интересе. Они се плаше сваке Србије која може да се брани.

Није случајно што се западни медији у овом тренутку упорно баве оцрњивањем наше војске. Користећи ову трагедију, покушавају да створе слику како је Војска Србије небезбедна, како би одвратили младе људе и њихове родитеље од подршке враћању обавезног војног рока. Уместо да се прича о неопходности јачања наших одбрамбених капацитета, прича се о “непажњи” и “некомпетентности”. И ту долазимо до питања одговорности.

Како истиче политички аналитичар Андреј Лазић из Центра за друштвену одговорност, Гашић је довео полицију до расула, а сада је и војска доведена у ситуацију која резултира трагедијама. “Под хитно мора да преузме одговорност и поднесе оставку. У другим земљама је уобичајено да министри одбране подносе оставке због мањих пропуста, а камоли када је изгубљено пет живота, од којих троје деце”, наводи Лазић. Примери из света, попут недавних смена у Украјини и Кини због пропуста у војсци, показују да је одговорност на највишем нивоу неопходна када дође до оваквих трагедија.

Прочитајте још:  Весић не опрашта Шапићу „отимање“ Београда: Траје рат у СНС

Интересантно је да западни медији, који иначе не пропуштају прилику да затраже смену било ког српског министра за најмање ствари, овога пута не траже одговорност министра одбране Братислава Гашића. Политички аналитичар Андреј Лазић примећује да су исти медији тражили смену Милице Ђурђевић Стаменковски, због донаторске акције у којој је породилишту поклонила вентилаторе. “Због вентилатора су је исмевали и тражили њену смену, а сада, када је петоро људи изгубило живот, они не помињу Гашића, већ покушавају да сатанизују целу Војску Србије,” истиче Лазић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Очигледно је да је циљ ових медија дестабилизација наше земље и слабљење њене одбрамбене моћи. Док за мање ствари траже оставке, сада када је трагедија оваквих размера у питању, њихов интерес није да неко преузме одговорност, већ да униште углед Војске Србије и спрече враћање обавезног војног рока.

Софија Марић / Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *