По угледу на начелника: Пијани полицајци из Бора слетели с пута!

0
пута

Последњи инцидент у борској полицији, када су двојица полицајаца у алкохолисаном стању слетела са пута службеним возилом, само је наставак лоше праксе коју је установио њихов начелник Данко Кржановић. Он је у два наврата ухваћен пијан за воланом и показао бахато понашање према колегама. И поред бројних упозорења медија о катастрофалном стању у ПУ Бор, надлежни и даље не реагују, а смене у врху полиције још увек нису спроведене.

Стање у борској полицији све више измиче контроли, што показује и недавни инцидент у ком су двојица полицајаца, под дејством алкохола, слетела са пута службеним возилом у селу Лука. Овај сраман случај јасно подсећа на поступке њиховог начелника Данка Кржановића, који је два пута ухваћен пијан за воланом у протеклих шест месеци. Кржановићев први инцидент, када је у току радног времена пијан оштетио службено возило, угрозио је живот другог учесника у саобраћају. Нажалост, упркос његовим поновљеним преступима, као и бахатом понашању према колегама када је заустављен у другом инциденту, до смене у врху борске полиције није дошло.

Портал Васељенска већ месецима упозорава на катастрофално стање у ПУ Бор, истичући да је свако одсуство одговорности и некажњивости дубоко укорењена у овом одељењу. Системска неефикасност и недисциплина очигледно се преносе са врха на ниже службенике, што потврђују и ови најновији случајеви. Очигледно је да пијанство, бахатост и занемаривање одговорности нису изоловани инциденти, већ постају уобичајена пракса. Поступци начелника само подстичу и охрабрују остале службенике да се понашају без одговорности, знајући да ће проћи некажњено.

Грађани Бора и околине су оправдано забринути за своју безбедност, јер је поверење у полицију озбиљно нарушено. Док се овакви инциденти ређају један за другим, није јасно зашто надлежни у Министарству унутрашњих послова Републике Србије одлажу смену Кржановића и осталих кључних људи одговорних за овакво стање. Све већи број инцидената показује да је хитна смена неопходна да би се вратио ред, дисциплина и поверење у полицијске снаге у Бору.

Прочитајте још:  Србија: Наумов неће бити изручен Украјини

Скандали се настављају, а решење се и даље не назире.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Милутин Недељковић / Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *