Фалс флег операција у Новом Саду: Група СТАВ поново покушава да саботира изборе за студентски парламент!

1
студентски, да

(Фото: Твитер)

Још један сраман покушај омаловажене групице окупљене око Миле Пајић, која безуспешно покушава да приграби пажњу јавности, одиграо се на изборима за Студенстки парламент Филозофског факултета у Новом Саду.

Ова мала група, која се упорно представља као “заштитници права студената”, спроводи класичну фалс флег операцију, бацајући срамну мрљу на цео изборни процес. Међутим, упркос свим напорима, јасно је да њих нико не узима за озбиљно осим неколицине прозападних медија који упорно промовишу њихове исфабриковане приче.

Фарса која траје: СТАВ и лажни наративи

Током одржавања избора за Студенстки парламент, група СТАВ, позната по својим екстремним и неприхватљивим ставовима, поново је покушала да осујети демократски процес. Избори су били уредно организовани, али су активисти ове групе, уместо да се мирно укључе у процес, опет искористили тренутак да себе представе као жртве. Мила Пајић, која предводи овај микроскопски покрет, константно настоји да се наметне као гласноговорник “потлачених” студената, иако је свима јасно да ту подршку она не ужива ни међу својим колегама.

У тренутку када су избори тек почели, догодио се инцидент који се савршено уклапа у њихов наратив – шок-бомба бачена баш испред њих. Као по наруџби, ово им је омогућило да одмах почну да вичу како су “нападнути”, док су медији који су наклоњени њиховој агенди одмах појурили да их представе као жртве неког наводног прогона. Ипак, оно што је свима који имају здрав разум јасно јесте да се ради о класичној фалс флег операцији, изведеној по узору на неке од најсрамнијих примера оваквих акција у историји.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Победа десничара на изборима у Швајцарској

Ко је заправо Мила Пајић и њен СТАВ?

Мила Пајић није непознато име када је реч о контроверзама. Ова активисткиња, која не крије своје прозападне ставове, отворено се залаже за независност Косова и за промовисање тезе да се у Сребреници догодио геноцид, ставова који су далеко од оних које дели већина у Србији. Надаље, она је редовна учесница разних НВО активности, укључујући и недавно одржану геј параду у Београду, где је била међу првима у реду као представник НВО “Иницијатива младих за људска права”. Јасно је да Пајићева покушава да изгради своју јавну личност кроз радикалне ставове и ангажовање у контроверзним темама које су непопуларне у већинском делу српске јавности.

Не треба заборавити ни њено учешће у одбрани свог најдражег професора, Динка Грухоњића, који је недавно био мета јавности због исмевања жртава Јасеновца. СТАВ је стао уз Грухоњића, иако је његово понашање било крајње неумесно, чиме су само још једном показали своје право лице – групу која нема ни моралне ни етичке границе у покушају да постане релевантна.

СТАВ – покрет без подршке

Ова група, уз подршку медија који раде у њиховом интересу, представља се као гласник студентских права, реалност је сасвим другачија. СТАВ нема подршку ни међу студентима, ни међу професорима, нити међу широм академском заједницом. Њихови покушаји да осујете изборе и приграбе власт у студентском парламенту су само још један показатељ њихове неспособности да стекну поверење и подршку већине.

Оно што је најсрамније јесте њихова манипулација јавним мњењем, коришћењем лажних напада и инсценираних инцидената како би се приказали као жртве. Уместо да се укључе у легитиман процес избора, они спроводе диверзије и скрећу пажњу са чињенице да немају стварну подршку међу својим вршњацима. Бацање шок-бомбе и њихова реакција на тај инцидент савршено се уклапа у шаблон оваквих група – прво стварају проблем, а затим себе представљају као жртве тог истог проблема.

Прочитајте још:  Више јавно тужилаштво из Београда покренуло истрагу поводом промоције књиге "Хомогена Србија 1941." у Загребу

Ипак, упркос свим њиховим напорима, јасно је да ће СТАВ остати на маргинама и да никакве шок-бомбе, лажни напади и медијска подршка неће променити чињеницу да их нико од студената не жели у студентском парламенту.

Софија Марић / Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Фалс флег операција у Новом Саду: Група СТАВ поново покушава да саботира изборе за студентски парламент!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *