СКАНДАЛОЗНА РЕВИЗИЈА ИСТОРИЈЕ: АМЕРИКАНЦИ НАМЕРНО ПРЕДСТАВЉАЈУ СРПСКУ ДЕВОЈЧИЦУ КАО ХРВАТИЦУ У ОПИСУ ФИЛМА „ДАРА ИЗ ЈАСЕНОВЦА“!

0
дара

Опис филма у САД гласи: "Десетогодишња хрватска девојчица за време Холокауста покушава да заштити свог млађег брата, надајући се да им је отац жив".

Још један срамни покушај ревизије историје стиже из Сједињених Америчких Држава, овог пута кроз опис филма “Дара из Јасеновца”. Уместо да поштују историјске чињенице, Американци су у званичном опису филма приказали српску девојчицу Дару као “хрватску дјевојчицу”, што представља не само грубо искривљавање истине, већ и удар на сећање на српске жртве страдале у геноциду у Јасеновцу.

Опис филма у САД гласи: “Десетогодишња хрватска девојчица за време Холокауста покушава да заштити свог млађег брата, надајући се да им је отац жив”. Овај сраман текст није само погрешно навођење националности, већ и директно умањује српске жртве, као и страдање хиљада деце које су Хрвати свирепо убијали у концетрационом логору Јасеновац.

Подсетимо се, Јасеновац је био логор смрти, управљан од стране усташког режима током Другог светског рата, у коме су на најсвирепији начин мучени и убијани Срби, Јевреји и Роми. Хрватска је јединствени народ на свету који је имао посебан логор за децу, где су стотине српске деце биле изложене ужасима које човечанство не сме да заборави. Ипак, овај опис филма у САД покушава да те жртве забашури и да на одвратан начин изврши ревизију историјских чињеница.

Замислите да се у неком филму о Аушвицу на сличан начин преправљају историјске чињенице и да пише како је “мала немачка девојчица” жртва Холокауста. Какве би реакције јавности биле? Свет би био шокиран и скандализован, јер нико не би дозволио да се тако грубо поиграва са историјом и жртвама страдалим у нацистичким логорима. Ипак, када су у питању српске жртве, чини се да се истина лако заборавља или намерно искривљује, како би се умирили одређени политички кругови.

Прочитајте још:  Зока Трилатерала: Лавров није требао ни долазити

Овакви покушаји ревизије историје нису случајни. Намеће се утисак да је у питању систематски план брисања српског страдања и претварања злочинаца у жртве. Следећи корак у оваквој пропаганди може бити тврдња да су Срби у Јасеновцу убијали Хрвате – што би било не само лажно, већ и увреда за све оне који су изгубили своје ближње у овом страшном геноциду.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ова срамота у САД мора бити што пре исправљена, јер се оваквим потезима не само умањује српско страдање, већ се и намерно замагљује једна од најмрачнијих страна Другог светског рата. Истина о Јасеновцу и српским жртвама мора бити сачувана и никада не сме бити предмет лажних ревизија, било политичких или идеолошких!

Весна Веизовић / Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *