Дубравка Стојановић се жали Хрватима на “ревизију српске историје”: Јасеновац је болесни српски мит!

2
стојановић

Дубравка Стојановћ

Историчарка Дубравка Стојановић поново је својим изјавама шокирала јавност у Србији! Ова југокомунистичка екстремисткиња, позната по контроверзним ставовима о српској историји, поново је оплела по Србији, народу и нашој прошлости. У интервјуу за хрватске медије, Стојановићева је изнела низ оптужби на рачун српског школског програма, тврдећи да Србија организовано „фалсификује историју“ и „шири мржњу према Хрватима и другим народима“ са простора бивше Југославије.

Стојановић се посебно осврнула на начин на који се уџбеници у Србији баве историјом Јасеновца, историјским статусом Републике Српске Крајине и националним идентитетима у региону. Она је чак изјавила да уџбеници у Србији промовишу „ултрачетничке“ идеје, јер се у њима помињу ратни злочини над Србима и страдање у Јасеновцу. Стојановићева сматра да је број жртава у Јасеновцу „српски мит“ и да би требало увести нове програме који би величали хрватско-српско „братство и јединство“!

ДИВИ СЕ ПАВЕЛИЋУ, А ЈОВОВИЋА НАЗИВА ТЕРОРИСТОМ!

Стојановић већ дуго времена изазива огорчење својим скандалозним изјавама. У више наврата је у јавним наступима хрватског усташког вођу Анту Павелића назвала „државником“, док је српског хероја Благоја Јововића, који је 1957. у Аргентини пуцао на Павелића и покушао да га убије, назвала „четничким злочинцем и терористом“. Овакав став је изазвао бурне реакције у јавности, посебно међу онима који памте ужасе усташких злочина.

ОДБРАНА „БЉЕСКА“ И „ОЛУЈЕ“

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Поред ових шокантних изјава, Стојановићева је више пута оправдавала хрватске војне операције „Бљесак“ и „Олуја“, у којима су десетине хиљада Срба протеране из својих домова, а велики број људи убијен. Она пребацује кривицу на саме Србе, тврдећи да су сами изазвали своју трагедију и да нема места за жртве и осветнике попут Јововића, који су се супротставили усташким зликовцима.

Прочитајте још:  25 година агресије на Југославију: ширење НАТО-а и глобални контекст

Овакве изјаве показују колико далеко Стојановићева иде у свом нападу на српски народ, историју и културу. Њене речи представљају наставак антисрпске кампање којом се историја нашег народа изврће, а хероји попут Јововића представљају као злочинци.

РАДИ КАО ПРОФЕСОР НА ФИЛОЗОФСКОМ ФАКУЛТЕТУ!

Најскандалозније у свему овоме је чињеница да Дубравка Стојановић ради као редовни професор на Филозофском факултету Универзитета у Београду, где предаје историју и утиче на генерације младих студената! Ова професорка, која отворено презире све што је српско, има прилику да шире своје отровне ставове међу младима, обликујући њихово схватање историје на начин који је потпуно супротан истини и интересима српског народа.

Поставља се питање – докле ће овакви ставови бити толерисани у нашем образовном систему? Колико ће још времена проћи док не схватимо колико је штетно дозвољавати људима попут Стојановићеве да учествују у формирању историјске свести младих генерација?

Софија Марић / Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Дубравка Стојановић се жали Хрватима на “ревизију српске историје”: Јасеновац је болесни српски мит!

  1. Сојчице, Девојчице,
    Дубравка није крива што је ђубравка, крив је Оснивач Филозофског факултета – оно што се именује као Држава Србија – што је већ годинама тамо храни и омогућује да трује србску младеж

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *