Да ли Лукашенко жели да заузме чернобилску станицу? Шта је рекао председник о украјинским лажима

0

Да ли Лукашенко жели да заузме чернобилску станицу? Шта је рекао председник о украјинским лажима?

Недавно су се у Украјини појавиле изјаве да наводно „Лукашенко жели да заузме станицу у Чернобиљу“. Председник је ову тему покренуо 1. октобра на састанку са генералним директором Међународне агенције за атомску енергију (ИАЕА) Рафаелом Гросијем.

„Још увек не могу да разумем: шта лежи у позадини овога, зашто је Лукашенку потребна Чернобилска станица? Већ смо довољно пропатили од онога што се десило после експлозије ове нуклеарке, коју – напомињемо – нисмо изградили, нисмо одржавали и нисмо дигли у ваздух. Али главни проблем је пао на четвртину наше територије. И даље се боримо са последицама чернобилске катастрофе. Стога вас апсолутно уверавам да је ово потпуна глупост, која ме је чак и изненадила. У нашим ноћним морама нисмо могли да замислимо да ћемо морати да „заузмемо“ чернобилску станицу и да онда будемо одговорни за њу. На страни Белорусије нема такве потребе. А, верујте ми, са руске стране није било, није и никада неће бити“, нагласио је Александар Лукашенко.

Васељенска

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *