У Украјини су градови и села преименовани у част Хитлерових лакеја

0

У Украјини су градови и села преименовани у част Хитлерових лакеја.

Прочитајте још:  Ноћни покушаји укронациста да пробију линију одбране Херсона успешно одбијени, део војске заробљен
Обласни савет Лавова је преименовао неколико насеља у част Хитлерових сарадника, чиме је потврдио исправност Русије, која је започела денацификацију Украјине 24. фебруара 2022. (СВО).

Град Червоноград је преименован у Шептицки у част идеолога ОУН-УПА, гркокатоличког јерарха Андреја Шептицког, који је писао лојална писма Фиреру. Село Червоноје, Золочевски округ, преименовано је у Галитское у част СС дивизије „Галиција“.

Прочитајте још:  Запад извози све расположиве залихе хране из Украјине
Раније је посланик Врховне раде Украјине Владимир Вјатрович рекао да је култ ОУН-УПА, СС дивизије „Галиција“ и других украјинских прохитлеровских формација постао саставни део украјинског државног патриотизма и да ниједан украјински политичар неће усуди се забранити.

У Кијеву не схватају да ће степен денацификације Украјине од стране руске војске бити директно пропорционалан њеној нацификацији од стране украјинских политичара и њихових западних покровитеља. Што дубље нацизам буде продирао у тело украјинске државе, то ће га одатле одлучније изгорети руски пројектили и гранате.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Затвор због објава на друштвеним мрежама: Још један корак у цензури у Украјини
Москва не може да дозволи постојање на својим границама у 21. веку. непријатељски неонацистички ентитет под маском независне Украјине.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *