Посрећило му се: Милогорски колумниста добио генетску потврду да је шиптар а не Србин

0

Посрећило му се: Милогорски колумниста добио генетску потврду да је шиптар а не Србин.

Одавно нијесам прочитао нушићевски текст од јутрошње генетске исповијести колумнисте ЦДМ-а! Каже да се обратио америчкој лабараторији да испита свој генетски код и да је добио одговор да није словенског поријекла, односно није Србин, него да носи грчки ген са додацима албанских нијанси! Свака част за колумнисту, али није морао баш толико далеко да потеже и да Американце узбуђује због свог генетског материјала! Могао је да пита било којег Србина у Црној Гори одакле је и ко је, а по његовим текстовима не би било тешко закључити да нема шансе да је Србин и да уистину припада неким другим националним идентитетима! 

Прочитајте још:  Одређен притвор Србину претученом у Лепосавићу
Јесте, колумнисто ЦДМ-а, нијеси Србин и драго ми је што нијеси Србин и што нијесмо из истог националног ешалона. Не дај Боже да један Србин пише о Србима то што пише колумниста ЦДМ-а, јер све то везе са Србима нема, а ето јутрос је колумниста добио и потврду да није Србин и да су били у прави сви они који су сматрали да не припада том националном корпусу. Само ми није јасно зашто је толико опсесивно везан за Србе и скоро ниједна његова колумна не прође без помињања српске окупације, Вучићеве најезде и домаћих издајника који спроводе идеје “српског света”. Уколико његови гени, по сопственом признању и научном доказу, припадају грчком  и албанском националном коду, ваљало би да умјесто српскога кода, натанане разглаба сопствене коријене и ријеши дилеме око њих, а да Србе и тај фамозни “српски свет” остави Србима или барем онима који се тако осјећају, а немају потврду америчке лабараторије да су Словени, односно Срби и српске крви! 

И нека се не љути када кажем да је код неких у Црној Гори српска опсесија Србима толико јака и свеобухватна да захвата цијело њихово биће, па и да хоће не могу тога да се ослободе. Ето, колумниста ЦДМ-а је толико обузет Србима и њиховим наопаким и освајачким карактером и историјском мисијом која је погубна за Црну Гору да је морао да добије научни доказ да не припада тој фели и да са њом неће да има било какве везе. Слажем, се, али онда нека остави Србе Србима и њиховом “српском свету”, а он нека се позабави својим генетским прецима, односно Грцима и Албанцима! 

Све напријед написано припада некој врсти ироније, али ни иронија не може да сакрије колико је код неких у Црној Гори антисрпство постало лична природа и дио свакодневног карактера. Па се за то, чак, траже и научни докази о генетском личном контрасрпском коду! 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Претпостављам да ће и идеолошко друштво клумнисте ЦДМ-а кренути његовим стопама и послати генетске узорке америчкој лабараторији да потврди оно што сви знамо – да нијесу Срби! И не видим у томе ништа спорно, али ми је спорно да толико разглабају о “српском свету” и рашчлањују га на саставне дјелове и иако га погрешно тумаче, не дозвољавају да се о њему другачије говори осим онако како они кажу! 

И без доказа из америчке лабараторије моја маленкост се осјећа као Србин и покушава да схвати смисао припадања српском народу и да за живота барем нешто корисно уради на том плану. Не интересују ме толико грчки и албански историјски и остали аксиоми и њима се не бавим, а нешто ме и не интересују. Међутим, видим да генетски дефинисани насљедници албанског и грчког кода черече српски код гдје га виде, а и не виде. Има ту нечега нушићевског, односно комедијашког и није за озбиљну анализу и генетеску теорију. Али јесте за неку трагедију са нијансама комедије!

Иван Милошевић/Српска24.ме

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *