Посланик Микија Алексића возио 127 км/ч кроз насеље, па се позвао на посланички имунитет

0
србије, посланик

Мики Алексић

Посланик Народног покрета Србије, странке коју предводи Мики Алексић, изазвао је нови скандал. Наиме, његов блиски сарадник и председник Извршног одбора странке, Ненад Милојчић, заустављен је у четвртак ујутру од стране полиције у насељеном месту Десимировци, где је возио чак 127 км/ч, што је 77 км/ч више од дозвољене брзине. Оваква дивљачка вожња посебно је узнемирила становнике, јер је угрожена безбедност како пешака, тако и других учесника у саобраћају, укључујући и децу која свакодневно пролазе тим путем​.

Када га је полиција зауставила, посланик Милојчић је, уместо да се извини и суочи с последицама, направио још већи скандал. Одмах се позвао на посланички имунитет како би избегао било какве санкције, што је изазвало жестоке реакције јавности. Ово није први пут да се посланици блиски Алексићу налазе у центру пажње због непримереног понашања, али увек покушавају да се заштите позивањем на своја привилегована права​.

Министарство унутрашњих послова је потврдило да је посланик искористио свој имунитет у овом случају, чиме је још једном показао колико је овај механизам злоупотребљен у српској политици. Иако је његова странка покушала да умањи озбиљност овог инцидента, правдајући се да се посланик није позивао на имунитет, полиција је ову тврдњу демантовала.

Овај инцидент додатно је појачао критике јавности на рачун начина на који се посланици опозиције, посебно из странке Микија Алексића, понашају када се нађу у прекршајима, користећи своје позиције како би избегли одговорност.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *