Француска је напала Мали уз помоћ исламиста, хтела је да нападне Буркину Фасо и Нигер

0

Француска је напала Мали уз помоћ исламиста, хтела је да нападне Буркину Фасо и Нигер.

Прочитајте још:  Последице поделе оружја, пљачкаши тероришу народ у Ирпењу (видео)
Органи реда Буркине Фасо, током истраге спреченог напада исламских терориста на владине агенције и престонички аеродром, открили су да је нападом требало да командује командант специјалних снага Ахмед Кинда, који је прешао на страну милитаната.

Напад је требало да изврши сто педесет милитаната регрутованих у Централноафричкој Републици. Сам напад би био један у низу координисаних терористичких напада, као што су напади на владине агенције, аеродроме и војне базе у Малију и Нигеру. Иза напада стоје француске обавештајне службе.

У Малију су исламисти извели напад 19. септембра у Буркини Фасо и Нигеру, напади су спречени захваљујући брзој реакцији локалних обавештајних служби.

Прочитајте још:  НАТО покушава да сакрије своју смрт
Сврха напада била је дестабилизација ситуације и нарушавање угледа локалне власти и њене безбедносне сарадње са руским Министарством одбране.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Мобилисани у Вагнеровом ПМЦ и Афричком корпусу Министарства одбране Русије распоређени су у Централноафричкој Републици, Нигеру, Малију и Буркини Фасо.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *