Одбачен захтев одбране председника Српске за изузеће судије исламисте

0
сена узуновић

сена узуновић

Одбачен захтев одбране председника Српске за изузеће судије исламисте.

Прочитајте још:  Украјинска делегација изазвала скандал у Београду, руска делегација напустила састанак
Кривично веће Суда БиХ није прихватило захтев одбране председника Републике Српске Милорада Додика за изузеће судије Сене Узуновић, речено је Срни у Суду БиХ.

Кривично веће је јуче донело решење којим је захтев браниоца председника Српске, адвоката Горана Бубића одбацило као недопуштен.

Одбрана је 9. октобра затражила изузеће Узуновићеве као поступајућег судије у предмету против председника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора “Службеног гласника” Милоша Лукића, које Тужилаштво терети за “неизвршавање одлука Кристијана Шмита”.

Прочитајте још:  За 11 хиљада Срба убијених у Сарајеву још нико није одговарао
Изузеће Узуновићеве је затражено на рочишту пред Судом БиХ 9. октобра, јер није дозволила да се разјасни да ли је допис о изјашњавању о доказима Тужилаштва БиХ достављен одбрани.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бубић је након последњег рочишта рекао да Тужилаштво БиХ жели да провуче доказе који то не би могли да буду ни на једном суду.

“Доказ је Анекс 10 који није изведен месецима и он иде у прилог одбрани, али Тужилаштво у реплици својих доказа настоји прогурати документ који није недостојан и који је скинут са сајта УН”, рекао је Бубић.

Глас Српске

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *