“Oпозицији недостаје елементарни патриотизам и нема промене власти док је тако”

0
гајић

Влада Гајић

Председник Народне странке Владимир Гајић изјавио је да народ код великог дела српске опозиције не препознаје елементарни патриотизам и док год буде тако опозиција неће моћи да угрози власт СНС-а.

„Oпозицији је за победу потребно да на њену страну пређе 600.000 гласача власти. Ти људи сигурно неће гласати за политику која је за санкције Русији, која је индферентна према Косову и Метохији и Републици Српској и која се слаже да је био геноцид у Сребреници. Једино да неко у Србију доведе два милиона Данаца, па да то више не буду важна питања“, рекао је Гајић за „Спутњик Србија“.

Гајић је навео да западне невладине организације имају велики утицај на медије, просвету и политичку сцену у Србији, и додао да је „про-западна опозиција досегла свој максимум на претходним изборима“.

„Западу није у интересу мир на Балкану, јер највеће државе Запада делују као империје и њима је у интересу да Балкан буде ’буре барута’ које се лако може потпалити. Увек је било тако, а циљ Србије мора бити да повратимо бар елементарни суверенитет“, рекао је Гајић.

„Да су у Босни и Херцеговини Срби, Хрвати и Бошњаци остављени сами, они би се сигурно нешто договорили у ових 30 година, а овако, уз мешање Запада, то није могуће. Они хоће унитарну БиХ али милион Срба то неће да прихвати, као што ни Бошњаци не би прихватили да ми уведемо монархију и да Александар II Карађорђевић буде краљ Босне и Херцеговине“, додао је Гајић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

На питање о Украјини, Гајић је одговорио да ће Русија „сасвим сигурно добити рат“ и да ће диктирати услове.

Прочитајте још:  Пољопривредници се договорили са Владом Србије

„Мислим да је војни циљ Русије да онемогући да Украјина икада више може да јој буде претња за њену безбедност и мислим да Одеса неће моћи да остане у Украјини, која је жртва хиљадугодишње западне политике према Русији“, рекао је Гајић.

Гајић је рекао да се нада да ће се у САД у новембру променити власт, и истакао да је за цео свет веома важно да Камала Харис не победи на изборима за председника Америке.

„Доналд Трамп ће, ако победи, зауставити воукерску политику у Америци, која је отишла предалеко, јер су неолиберални воукери постали као марксисти некада – ако се не слажете с њима, онда сте против демократије и против вас су дозвољена сва средства“, рекао је Гајић.

„Победа Трампа могла би да донесе олакшање Србији. Америка има 850 војних база широм света и Трамп то доводи у питање јер на њих одлази много новца. Шта ће бити ако Трамп одлучи да затвори америчку војну базу Бондстил на Косову и Метохији, која је једна од две највеће америчке војне базе ван територије САД? Веома ће бити опасно ако Србија буде наговорена да уђе у НАТО јер би у неком рату морала да ратује против Русије“, закључио је Гајић.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *