МСП Србијe: Неприхватљиви су напади на припаднике мировне мисије УН у Либану

0

(фото:Илустрација)

МСП Србијe: Неприхватљиви су напади на припаднике мировне мисије УН у Либану.

Прочитајте још:  МУП Србије: Ухапшено 25 особа због сумње за пореску малверзацију
Србија и њени представници континуирано стављају до знања неприхватљивост угрожавања безбедности припадника мировне мисије УН у Либану (УНИФИЛ) и других међународних организација са било чије стране, насупрот, како наводе, неоснованим оптужбама да се то не чини.

Србија континуирано и јавно подржава све мировне иницијативе за Блиски исток које је представило више група земаља и светских лидера у претходним месецима и у директном контакту са странама у сукобу, речено је Тањугу из Министарства спољних послова Србије.

Прочитајте још:  ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА ГРОБЉА KУЋНИХ ЉУБИМАЦА У БЛОKУ 51: Предвиђено да радови буду завршени за 6 месеци
Истичу да Србија, у границама својих могућности, на више нивоа настоји да допринесе стабилизацији прилика на Блиском истоку и подсећају да припадници Војске Србије више од деценије својим ангажовањем доприносе очувању мира кроз учешће у мултинационалној операцији УНИФИЛ, а од недавно и на Синајском полуострву.

„Важно је напоменути и да Република Србија редовно и недискриминаторно доставља хуманитарну помоћ у храни и лековима становниству Либана и Газе. Претходних дана реализована је, упркос бомбама, евакуација држављана 13 земаља из Бејрута авионом Ер Србија у организацији Владе Републике Србије и Министарства спољних послова“, навели су из Министарства.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Танјуг

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *