Пленковић поново оптужио Милановића да ради за Русију

0
андреј пленковић

Андреј Пленковић (Фото: Профимедиа)

Пленковић поново оптужио Милановића да ради за Русију.

Хрватски премијер, председник владајуће Хрватске демократске заједнице (ХДЗ) Андреј Пленковић оптужио је председника и лидера највеће опозиционе Социјалдемократске партије (СДП) Зорана Милановића да одбија помоћ Украјини и „ради за интересе Руске Федерације, ” јавља Хрватска радиотелевизија (ХРТ).

Прочитајте још:  У Србији ће пензију примати и они без дана радног стажа?
Актуелни председник и премијер Хрватске су непомирљиви политички противници. Пленковићева влада није позвала Милановића на самит Југоисточне Европе и Украјине 9. октобра у Дубровнику на којем ће учествовати Владимир Зеленски и лидери 12 земаља региона, не рачунајући самопроглашену Републику Косово . Хрватски председник раније није пристао на учешће републичког војног особља у иницијативи НАТО-а за помоћ Украјини у области безбедности и обуке (НСАТУ).

„У чијим интересима се већ скоро три године не изјашњава о Украјини. Он је вероватно једини европски лидер који се није састао са Зеленским већ три године , као и председник Хрватске, под лажним окриљем „нормалан председник са карактером“ и никада ништа није урадио за Украјину“, рекао је премијер и одговорио на сопствено питање: „Претпостављам, вероватно у интересу Русије“.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *