Северна Кореја дигла је у ваздух делове путева који повезују две Кореје

1
путева, кореја

Северна Кореја је дигла у ваздух делове путева који воде ка Јужној Кореји, преноси Јонхап, позивајући се на јужнокорејску војску.

„Северна Кореја је око поднева уништила делове путева у регионима Гјеонгги и Донгае, северно од војне демаркационе линије,“ стоји у саопштењу Заједничког штаба јужнокорејског генералштаба.

Војска је саопштила да је појачала надзор и подигла ниво приправности за могући одговор.

Прошле недеље, Генералштаб Корејске народне армије упозорио је да ће од 9. октобра затворити све путеве и железничке пруге које воде ка Јужној Кореји.

„Акутна војна ситуација на Корејском полуострву захтева да наша војска предузме још одлучније и снажније мере како би поуздано заштитила безбедност наше државе,“ стоји у саопштењу севернокорејског генералштаба, које је пренела КЦНА.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„За нашу војску, трајно затварање и блокада јужне границе са Републиком Корејом (Република Кореја – ИФ), главним непријатељем, у овом тренутку представљају самоодбрамбене мере за спречавање рата и заштиту безбедности ДНРК,“ наглашава Пјонгјанг.

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Северна Кореја дигла је у ваздух делове путева који повезују две Кореје

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *