Алија Изетбеговић асоцира на најмонструозније злочине над Србима

0

Алија Изетбеговић (фото: Profimedia)

Алија Изетбеговић асоцира на најмонструозније злочине над Србима.

Прочитајте још:  Ускоро ће и грађани Србије моћи да производе и продају струју
Председник Савеза логораша Републике Српске Анђелко Носовић рекао је да помињање имена Алије Изетбеговића асоцира на најмонструозније злочине над Србима који су се десили на овим просторима у протеклом рату.

” У биографији Изетбеговића види се да је био екстремни шовиниста у млађим данима, а што је наставио и за време рата. Изетбеговић је по сваку цену желео рат на овим просторима, јер у његовој “Исламској декларацији” и пише да се једино ратом овај простор може очистити од немуслимана – рекао је Носовић Срни.

Носовић подсећа да Алија Изетбеговић није хтео да потписује мир, а касније је и повлачио потписе са мировних преговора јер је желео рат у БиХ и да ствара `исламску републику` на овим просторима.

Прочитајте још:  Лажни западни надгледник покушава преузети контролу над изборним системом целе Босне
Он је напоменуо да се Изетбеговић у током рата састајао са Осамом бин Ладеном и вршио смотру муџахедина који су му на Озрену доносили одсечене српске главе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Осим тога, путовао је у Иран где је прикупљао оружје и борце за помоћ у рату такозваној Армији БиХ” – рекао је Носовић.

Прочитајте још:  ЕУ одбила да да новац Србима у Босни
Према његовим речима, Изетбеговић има личну одговорност за страдање припадника ЈНА у Тузланској колони, Добровољачкој улици у Сарајеву и на Тузланској капији.

“Изетбеговић је имао договор током рата са међународном заједницом, јер како је могуће да Алија у Добровољачкој улици заједно са Унпрофором спроводи колону ЈНА која се мирно извлачила и да буде нападнута уз такав масакар” – указује Носовић.

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *