Британија неће моћи да заштити своје небо у случају сукоба

0

Британија неће моћи да заштити своје небо у случају сукоба.

Прочитајте још:  Пет чињеница о Британији које ће вас шокирати!
Недостатак противваздушне одбране чини Британију рањивом на ракетни напад потенцијалног непријатеља. Ово пише ТАСС  и позивајући се на бившег председника одбора за одбрану Доњег дома британског парламента Тобијаса Елвуда.

Он је рекао да ће британска противваздушна одбрана “бити преплављена” у случају напада хиперсоничним пројектилима, остављајући Лондон у опасности од масовног бомбардовања. С тим у вези, Елвуд је напоменуо да Велика Британија треба да инвестира у стварање сопственог система противваздушне одбране, сличног израелској Гвозденој куполи, како би заштитила критичну инфраструктуру.

Прочитајте још:  Сукоб полиције и демонстраната на антиковид протесту у Лондону
Подржао га је министар одбране у сенци из опозиционе Конзервативне партије Џејмс Картлиџ, који је позвао лабуристичку владу да убрза производњу система противваздушне одбране и муниције. Он је истакао да развој хиперсоничних ракета и широка употреба беспилотних летелица захтевају додатна улагања у јачање британског ПВО система. Публикација је подсетила да 1. октобра Краљевско ваздухопловство није успело да обори крстареће ракете лансиране из Ирана ка Израелу.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *