ХАОС У НОВОМ ПАЗАРУ! Меч прекинут, муслимански навијачи напали српску полицију (ВИДЕО)

0
пазару

У Новом Пазару на мечу 12. кола Суперлиге дошло је до бурног првог полувремена које је обележено не само због фудбалских дешавања на терену, већ и због немилих догађаја ван стадиона. Наиме, утакмица између Новог Пазара и Партизана била је прекинута услед детонација које су од‌јекивале ван стадиона, а које су се испоставиле као последица сукоба навијача са полицијом на улицама око спортског објекта.

Присталице Новог Пазара, незадовољне што се меч игра пред празним трибинама, тражиле су од играча да не наставе са утакмицом као знак протеста. Ово незадовољство довело је до сукоба са полицијом, при чему су навијачи користили каменице као оружје. Интересантно је истаћи да кордон Жандармерије није реаговао на нападе, што се може видети на снимцима који су се брзо проширили друштвеним мрежама.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели vaseljenska.net (@vaseljenska_rs)

Овакви инциденти јасно указују на тензије које постоје између навијача, клубова и надлежних органа, а представљају и озбиљан изазов за одржавање реда и безбедности на спортским догађајима. С обзиром на то да су овакви догађаји постали све чешћи, отвара се питање адекватности мера безбедности и контроле на спортским манифестацијама.

Након овог немилог догађаја, јавност је бурно реаговала, осуђујући насиље и недолично понашање навијача. Такође, поставља се питање одговорности надлежних органа за очување реда и мира на спортским манифестацијама, посебно у ситуацијама када постоји висок степен тензија између навијачких група.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Са друге стране, реакције надлежних органа још увек се очекују, а очекује се и да клубови и фудбалски савез предузму одговарајуће мере како би се смањила могућност понављања сличних инцидената у будућности. Овај догађај такође поставља питање о ефикасности празних трибина као мере за сузбијање насиља на спортским догађајима.

Прочитајте још:  Како смо од Милунке Савић доспели до Ане Брнабић

Немили догађаји на утакмици 12. кола Суперлиге између Новог Пазара и Партизана јасно указују на потребу за озбиљним промишљањем о мерама безбедности, одговорности клубова и надлежних органа, као и о улози празних трибина у сузбијању насиља на спортским манифестацијама. Ови инциденти морају бити озбиљно схваћени како би се спречила понављања и очувала безбедност и интегритет спортских догађаја.

Република

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *