Тензије расту: Пријатељ начелника полиције виђен међу насилницима у Пазару!

0
пазару

Нереди у Новом Пазару

Данас је у Новом Пазару дошло до великих немира током фудбалске утакмице, који су, по свему судећи, превазишли обичне навијачке инциденте и прерасли у међуетничке тензије.

Међу демонстрантима који су каменицама напали српску полицију примећени су Аладин Паучинац и Адмир Муратовић, који су познати по свом утицају у локалним круговима. Муратовић је близак пријатељ начелника полицијске управе у Новом Пазару, Нермина Љајића, што додатно компликује целу ситуацију. Полиција није интервенисала, свесна да би свака акција могла изазвати додатну ескалацију и створити још већи проблем.

Овај инцидент је кулминирао хапшењем 15 лица, али ситуација није смирена, јер су се испред полицијске станице окупили исти они који су учествовали у сукобима, додатно подстичући тензије. Извори сугеришу да овај сукоб није изоловани инцидент, већ део шире слике вештачког подгревања националних сукоба у региону, коју подстичу појединци попут Паучинца и Муратовића.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према нашим сазнањима, овакве акције често организују лидери невладиних организација који су у блиским везама са радикалним групама, попут вехабија, са циљем да унесу додатни раздор међу етничким заједницама у Србији. Тензије у Новом Пазару се вештачки изазивају на националној основи, а овај последњи инцидент само је један од примера како ове групе користе спортске догађаје као сцену за своје политичке и идеолошке активности.

Нови Пазар је, нажалост, поново постао сцена међуетничког сукоба, где се на први поглед навијачке групе користе за много дубље и опасније игре.

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *