НОВА ХАПШЕЊА У АКЦИЈИ “ПРЉАВА ЗНАЧКА”: “Пао” и пензионисани помоћник командира СПИ за државне путеве!

1
возило, полиције, прљава

Акција “Прљава значка” настављена је током читавог дана, а како Република сазнаје, ухапшен је и Љ. З., пензионисани помоћник командира СПИ за државне путеве.

У овој акцији, према информацијама Републике, укупно је ухапшено 10 особа због злоупотребе службеног положаја.

На територији града Београда спроводи се велика акција сузбијања корупције службених лица коју спроводи Управа криминалистичке полиције (УКП) и Више јавно тужилаштво (ВЈТ).

Акцијом “Прљава значка” пресечен је велики ланац корупције, а према нашим сазнањима, ухапшени су саобраћајни и комунални полицајци.

О овој акцији данас се огласило и Министарство унутрашњих послова Србије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Припадници МУП, УКП, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду, ухапсили су П. С. (35), одговорно лице Комуналне милиције у Београду, због постојања основа сумње да је извршио више кривичних дела трговина утицајем, злоупотреба положаја одговорног лица и подстрекавање на злоупотребу положаја одговорног лица. Ухапшена су и два комунална милицајца М. А. (35) и Д. П. (36) и саобраћајни полицајац П. Б. (23) због постојања основа сумње да су извршили кривично дело злоупотреба службеног положаја, као и два физичка лица М. М. (38) и М.Ђ. (38) због подстрекавања.

Згрнули више од милион и по динара

Сумња се да су М. М. и М. Ђ. подстрекли П. С. да утиче на осумњичене комуналне милицајце и саобраћајног полицајца да се не покрене прекршајни поступак за прекршаје из надлежности Комуналне милиције и саобраћајне полиције које су извршила лица М. М. и М. Ђ.

У наставку акције, по налогу тужиоца Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва, ухапшени су А. В. (49), одговорно лице и два радника те радње Р. С. (34) и М. Н. (38) због постојања основа сумње да су извршили кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица.

Прочитајте још:  Полиција је привела десетак демонстраната у Кишињеву

Они се сумњиче да су кршењем прописа о одлагању комуналног отпада, земље и шута са градилишта на којима су били ангажовани, одлагали отпад на дивљим депонијама, а затим су то наплатили као да су одлагање извршили на легалним депонијама. На овај начин, како се сумња, прибавили су корист у износу више од 1.500.000 динара.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичне пријаве, бити спроведени у надлежно тужилаштво.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “НОВА ХАПШЕЊА У АКЦИЈИ “ПРЉАВА ЗНАЧКА”: “Пао” и пензионисани помоћник командира СПИ за државне путеве!

  1. Овако треба да ради полиција сваки дан али од врха јер од главе све почиње. Овако се у новинама и на телевизији диже прашине боже боже што је ова држава СРБИЈА правна држава а први човек државе суспендовао сопствени УСТАВ СРБИЈЕ НА КОМЕ ЈЕ ПОЛОЖИО ОБАВЕЗУЈУЋУ ЗАКЛЕТВУ ПОРЕД ОНЕ СВЕЧАНЕ ЗАКЛЕТВЕ.
    А О ОСТАЛИМ СЛУЖБАМА И ДРЖАВНИМ ИНСТИТУЦИЈАМА ЈЕ СУБИШНО ПРИЧАТИ ДА ПРОФЕСОР НА ФАКУЛТРТУ У НОВОМ САДУ ОТВОРЕНО ВРЕЂА ПЉУЈЕ ПОНИЖАБА СРБЕ А УЗДИЖЕ УСТАШЕ И ДАЉЕ ПРЕДАЈЕ ПА ГА ФАШИСТИ ИЗ НЕМАЧКЕ КО ЊИХОВОГ ШПИЈУНА ЈОШ И ЈАВНО НАГРАЂУЈУ а ДО ЖАВНИ ОРГАНИ ЋУТЕ СВИ ДО ЈЕДНОГ.
    Због те огромне АНАРХИЈЕ МИ СМО У КАТАСТРОФАЛНОМ СТАЊУ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *