ник ђељошај

ник ђељошај

Ник Ђељошај опет даје бесу!?

Иако је пописом недвосмислено утврђено којим језиком говори већина становника Црне Горе, Ник још не одустаје од неравноправности и обесправљивања својих суграђана, па тако за Глас Америке наводи да српски језик неће бити службени, као и да би мењање Закона о држављанству наишло на, како каже, жесток одговор.

Прочитајте још:  “Патриоте“ с Богетића: Попис служи за смањење броја Црногораца и присталица НВО ЦПЦ
Потпредседник  владе и министар економског развоја Ник Ђељошај оштро је одбацио иницијативе да се мења Закон о држављанству, да би се дозволило двојно, и упозорио да би то значило промену националне структуре Црне Горе, која би – како је рекао – наишла на жесток одговор.

За измене закона залажу се представници „Коалиције за будућност Црне Горе“ која је дио владајуће већине, а иницијативу је подржао и премијер Милојко Спајић.

Ђељошај је у интервјуу за Глас Америке поручио је и да се неће мењати Устав да би се српски језик увео као службени, на чему такође инсистирају челници бившег Демократског фронта.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Није само Сирски: Више украјинских званичника има рођаке у Русији
Говорећи о црвеним линијама за учешће његове странке у влади, рекао је да би то биле одлуке које нису усклађене са политиком Европске уније и Сједињених Држава, али и нагласио да се у Црној Гори тренутно ствара амбијент који би такође могао да буде „црвена линија“. Није искључио ни могућност нове реконтрукције владе или „новог договора“.

Ђељошај је претходних дана у Вашингтону предводио делегацију црногорске владе која је са званичницима у Стејт департменту потписала меморандум о јачању економске сарадње.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *