Правила понашања полицијских службеника не важе за начелника униформисне полиције ПУ Бор: Пијан изазвао судар

0
бор

Данко Кржановић

Синоћ је у једном локалу у Бору забележен сраман и поражавајући инцидент који је изазвао бројне негативне реакције очевидаца. Према наводима присутних гостију, начелник Одељења полиције ПУ Бор, Данко Кржановић, у полусвесном и видно алкохолисаном стању изнесен је из ресторана, у тренутку када је расписан конкурс за пријем нових полицајаца у граду Бору. Ово поставља озбиљно питање о прикладности понашања полицијског службеника који би требало да доноси важне одлуке и руководи локалном полицијом.

Начелник Кржановић је већ дуже време предмет критика због проблема са прекомерним конзумирањем алкохола, али изгледа да нико није смео да му укаже на неопходност адекватне помоћи за превазилажење непрофесионалног понашања. У прилог томе иде и недавни инцидент када је Кржановић, управљајући службеним возилом под утицајем алкохола, изазвао саобраћајну незгоду у којој је оштетио државну имовину и угрозио безбедност учесника у саобраћају. Везано за овај догађај, против начелника је поднет захтев за покретање прекршајног поступка пред Прекршајним судом у Зајечару.

Редакција портала “Васељенска” најавила је да ће се обратити Прекршајном суду у Зајечару и његовом одељењу у Бору како би добила информације о исходу овог поступка и обавестила јавност. Након наведеног инцидента, Кржановић је наставио са саобраћајним прекршајима, управљајући приватним возилом у видно алкохолисаном стању, због чега га је током контроле саобраћајна полиција зауставила и алкотестирала, утврдивши да је поново био под дејством алкохола. Уместо да сарађује, Кржановић је вербално напао припаднике саобраћајне полиције, показујући висок степен бахатости и понашања неприкладног за полицијског службеника.

Због ових инцидената, грађани све више изражавају незадовољство и подсмех због понашања начелника Кржановића, посебно након што је пијан изнесен из локала кинеске хране, што је додатно пољуљало његов углед у јавности.

Прочитајте још:  Албанија јача војску - због севера Косова и Републике Српске

Софија Марић / Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *