Скандал у Партизану: Црногорац на позицији потпредседника који је Косово назвао „фактом“ независне државе

0
на

Предраг Мијатовић (Фото: FOTO: FK Partizan)

Поред Расима Љајића и Данка Лазовића на челу црно-белих нашао се и рођени Подгоричанин Предраг Мијатовић. Каријеру  овог фудбалера који се прославио у Реал Мадриду и репрезентацији Југославије, обележила је и у најмању руку провокативна изјава када је позвао Србију да прихвати пријем тзв Косова у УЕФА и ФИФА као факт политичког статуса наше јужне покрајине. 

„Морамо прихватити ово као чињеницу. Косово је члан ФИФА-е, одиграли су званичну утакмицу, а сада постављати питања о томе колико је то било фер према нама или колико је то нормално или ненормално, само је губљење времена”, рекао је Мијатовић.

Дајући предност фудбалу у односу на националне интересе Србије, овај фудбалер црногорског порекла, додао је да фудбалери морају да почну да размишљају о себи и квалификацијама у спорту, а не о територијалној целовитости Србије:

„Морамо на неки начин прихватити судбину. Треба да размишљамо о себи, нашим квалификацијама и учешћу”. 

Предраг Мијатовић је званично именован за потпредседника ФК Партизан 21. октобра 2024. године. Његова функција обухвата спортска питања, укључујући надзор и скрининг нових играча на међународном тржишту, док планира да задржи пребивалиште у Шпанији.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Софија Марић / Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *