Марија Захарова (Фото: Sputnik / Максим Блинов)

Захарова: Вучић је у праву!

Председник Украјине Владимир Зеленски не би требало да брине због тога што Украјину не примају у НАТО, него зато што више нема државу, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова за телевизију „Русија 24“.

Прочитајте још:  Лавров: НАТО гомила војну технику код руских граница
Она се осврнула на изјаву председника Србије Александра Вучића који је саветовао Зеленском да се не узнемирава због тога што не постоји конкретан план за улазак Украјине у НАТО и додао да Запад спрема за Украјину „велике и дивне ствари за крај године“.

„По мом мишљењу, он је у праву да би Зеленски, вероватно, најмање требало да се брине по питању тога што Украјину не примају у НАТО. Он има много других, важнијих разлога за узнемиреност – нема више државу, нема људе, нема индустрију, нема производњу, нема политичке странке, цивилно друштво, нема никаквих слобода“, прокоментарисала је Захарова.

С тим у вези она је подсетила на ограничења употребе руског језика у Украјини.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„На милионе књига је спаљено, исто као што је био случај у Трећем рајху – никако другачије, него баш исто тако. За сваку реч човека могу везати на улици и одвести у некакве казамате. Људе терају на фронт, везују за стубове, поливају фарбом, туку – то су разлози за праву узнемиреност“, додала је Захарова.

Прочитајте још:  Царев: Запад се бори против Русије на новцу који је одузет од Русије
Како је истакла, Зеленском је било важно да сада уђе у НАТО како би сачувао границе, јер приликом уласка у Алијансу све чланице би требало да признају земљу у оквиру њених граница, преноси Спутник.

„Међутим, за читав низ чланица НАТО та прича није затворена, напротив – то питање је отворено, првенствено за Пољску“, оценила је Захарова.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *