Куртијев терор се наставља: Ухапшен Србин због наводног „ратног злочина“

0

Тренутак када албански "полицијаца" отвара прочаз да уђе возило Куртијеве параполиције (Фото: Весна Веизовић /Васељенска)

Куртијев терор се наставља: Ухапшен Србин због наводног „ратног злочина“.

За мање од 24 сата на Косову и Метохији су ухапшене две особе које се терете за ратни злочин у општини Исток. Потврда о новом хапшење, и то мушкарца Ж. З, стигла је управо из тзв. Косовске полиције, пише Коссев.

Прочитајте још:  Еулекс и Кфор су само „фасада“, на Косову и Метохији влада закон џунгле
На прелазу Мердаре јуче је у поподневним сатима ухапшен Србин М. П. којем се на терет стављају ратни злочини.

Из Косовске* полиције саопштили су касно синоћ да је наводно реч о некадашњем начелнику „милиције“ у Истоку, те да се терети за ратни злочин почињен на подручју ове општине.

Износећи пуно име и презиме ухапшеног, уз наводе да је реч о интерно расељеном лицу, односно особи из Истока која је након сукоба интерно расељена у Младеновац, из Канцеларије за КиМ су саопштили да је ухапшен у тренутку када је ишао ка Мердару како би преузео документацију у вези са питањем своје имовине.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Милатовић: Ја сам етнички Црногорац
Мање од 24 часа од претходног хапшења, из Косовске полиције стиже потврда да је извршено ново, те да је такође реч о особи која се терети за ратни злочин против цивилног становништва.

„Полицијски истражитељи Управе за истраживање ратних злочина (ДХКЛ) успели су да лоцирају и ухапсе осумњиченог Ж. З., рођеног 1954. године, осумњиченог за кривично дело ‘ратни злочин против цивилног становништва’ почињен у периоду 1998-1999 у општини Исток“, навели су из полиције.

Тврде да је током рата осумњичени наводно вршио дужност командира полицијске станице у селу Ракош у општини Исток.

Ова особа се налази у просторијама Управе за истраживање ратних злочина, те се очекује испитивање исте у присуству браниоца.

Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=eaCpTzH9XjI

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *