Пленковић путује у Атину да врати хулигане у Хрватску

0
андреј пленковић

Андреј Пленковић (Фото: Профимедиа)

Пленковић путује у Атину да врати хулигане у Хрватску.

Хрватска ће грчким властима понудити гаранције за хулигане који су притворени након нереда у Атени, током којих је убијен навијач АЕК-а, које укључују појављивање на суђењу у Грчкој, сазнаје РТЛ.

Прочитајте још:  ДПС прекршио изборну тишину, објавио изјаву Мила Ђукановића након гласања
Како се наводи, ако би Грчка прихватила предлог, Хрватска би надзирала мере опреза које би грчки суд одредио ухапшеним навијачима загребачког Динама, што би укључивало и проверу да ли се редовно јављају полицији.

Хрватски премијер Андреј Пленковић у понедељак одлази у Грчку са министрима спољних послова и правосуђа Горданом Грлићем Радманом и Иваном Маленицом.

Прочитајте још:  Путин одговорио Меркеловој: неприхватљиви било какви покушаји спољног мешања у унутрашње послове Белорусије
Током посете планирани су билатерални састанци с грчким колегама, а главна тема разговора биће нереди у Атени и ситуација са хрватским навијачима који су тренутно притворени у Грчкој.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Грлић Радман данас је изјавио је да Хрватска има изузетно добру сарадњу и обећања грчких власти да ће хрватски држављани бити сигурни у затворима.

“Ми се бринемо за њихову безбедност. Председник владе Пленковић је у контакту с колегом Мицотакисом, ја са својим колегом, колега Маленица такође”, рекао је Грлић Радман.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *