Петковић: Курти жели да буде ратни лидер и да нас блицкригом против риболоваца увуче у сукоб са НАТО

0
петковић

Петар Петковић – некада против велеиздајничког Бриселског споразума, данас његов најјачи заговорник, због тога је и протеран из Зубиног Потока од народа као велеиздајник.

Петковић: Курти жели да буде ратни лидер и да нас блицкригом против риболоваца увуче у сукоб са НАТО.

Аљбин Курти жели да постане балкански ратни лидер, а Приштина свакодневним демонстрацијама силе, кршењем људских права Срба, па сад и блицкригом против риболоваца на Газиводама, жели да увуче Србију у сукобе са НАТО, али се ником, осим њему и Вљоси Османи, не ратује, саопштио је Петар Петковић, директор Канцеларије за Косово и Метохију.
Прочитајте још:  Лавров: Надамо се да ОЕБС од Донбаса не прави ново Косово
Петковић је то саопштио поводом, како је навео, „покушаја Вљосе Османи да прикаже Србију као дестабилишући фактор на Западном Балкану“, али и због последњих провокација Приштине.
„Јалови су и провидни покушаји Вљосе Османи да прављењем неумесних и вештачких паралела између нашег региона и ситуације у Украјини прикаже Србију као дестабилишући фактор на Западном Балкану, јер одговорна и миротворачка политика Београда је управо најснажнија препрека остваривању пироманских амбиција Аљбина Куртија“, наводи Петковић.
Прочитајте још:  Трећи светски рат почеће са Косова“ – украјински војни експерт
Јасно је да Курти жели да постане балкански ратни лидер, како би најзад могао да обуче маслинасту униформу, уместо које је у време оружаних сукоба на Косову и Метохији носио затворски комплет, додаје директор Канцеларије за КиМ.
„Али нико не жели да саучествује у његовим плановима да дестабилизује регион, нити жели да помогне да се његови дечачки ратнички и великоалбански снови остваре“, каже Петковић.
Прочитајте још:  Гренел: Бајден и ЕУ криви за хаос на Косову и Метохији
Према његовим речима, Србија сваким својим чином, како на унутрашњем тако и на међународном плану, грчевито настоји да мирним средствима предупреди и неутралише потенцијално погубне последице Куртијеве политике распиривања мржње и сукоба на Западном Балкану, и то је свима очигледно.
„Приштина свакодневним демонстрацијама силе, кршењем људских права Срба, узурпацијом земљишта и зграда на северу Косова и Метохије, па сад и блицкригом против риболоваца на Газиводама, жели да увуче Србију у сукобе са НАТО, али данас се никоме, осим Куртију и Вљоси Османи, не ратује, и зато сваки хистерични покушај да се Србија оцрни неминовно ће се вратити као политички бумеранг ратним хушкачима из Приштине“, подвлачи Петковић.
Уместо што непрестано саботирају процес нормализације односа, између осталог и несувислим клеветничким нападима на Београд, политички екстремисти из Приштине би коначно морали да се упитају какво добро албанском народу на Косову и Метохији доноси стално подгревање ратне атмосфере и какве ће социјалне и економске последице због тога осећати обични људи који само желе да у миру граде лични и колективни просперитет, закључује се у Петковићевом саопштењу.
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=Zxw5Xi-UiSE&t=1s

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *