“ДОНАЦИЈА ВУЧИЋА” Нико не зна ко је платио пет шлепера донација

1

Вучић на отварању фабрике у Руми (Фото: Бета)

Социјално угрожени у Нишавском и Топличком округу добиће пакете са храном и средствима за личну хигијену, а пет шлепера са тим пакетима која су јуче стигла у Ниш функционери СНС-а представљају као донацију председника Александра Вучића. Ипак, не објављују ко је тачно и како платио поклон.

Из Транспарентности Србије наводе да председник републике не може да буде донатор, али грађанин Вучић може.

Почело је са респираторима, а наставља се са пакетима социјалне помоћи, опет шлепери који се везују за председника Србије и Српске напредне странке Александра Вучића.



Јуче је 5 камиона стигло у Ниш, а дочекали су их локални функционери – начелници округа и председници Општина.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Помоћ у право време. Председник Александар Вучић са најближим сарадницима послао је југу Србије – Нишавском и Пиротском округу пет шлепера помоћи у хемијским и прехрамбреним производима – пише на званичној Фејсбук страници Драгане Сотировски.

Начелница Сотировски објашњава да ово не треба мешати са пакетима пензионерима и да ће Градске општине Ниша и локалне самоуправе два округа пакете, које назива донацијом Вучића, поделити наредних дана осетљивим категоријама становништва.

На питање о финансијској позадини овог контигента не одговара и каже да то није питање за њу.

– И ја могу да будем донатор, својим ауторитетом, новцем, залагањем. Нико од нас није питао. То је лично председник са својим најближим сарадницима послао Нишавском и Топличком округу. Све остало морате да питате њега – рекла је Сотировски.

На питање Јужних вести зна ли одакле су плаћени ови пакети, министар финансија Синиша Мали каже да није потрошен државни новац и да је све заправо организовао Штаб за ванредне ситуације у Нишу.

Прочитајте још:  Вучић отворио пут за стварање велике Албаније од Крфа до Панчићевог врха (ВИДЕО)



– То се ради о донацијама које је организовао Штаб за ванредне ситуације у Нишу. ни на који начин држава није укључена, а питајте њих како су то исфинансирали – рекао је Мали.

Јесте политика, није политика – Вучић председник, Вучић грађанин

Председник Александар Вучић у ванредном стању приписивао је себи заслуге за набавку респиратора, говорио је да ће лично авионом ићи по њих, али није објавио да је лично набављао и пакете грађанима.

Kако је платио ових 5 шлепера хране и хемије који функционери странке чији је председник рекламирају као његову донацију, питања су која су послата његовој саветници и најближој сарадници Сузани Васиљевић.

Немања Ненадић из Транспарентности Србије каже да је ова информација збуњујућа.



– Испада као да је председник државе као државни орган поделио помоћ општинама у оквиру исте те државе. Председник као институција нема нека средства опредељења у буџету за такве намене. Уколико је донатор Александар Вучић онда то треба тако и рећи, а не представљати као донацију председника. То би требало да пише и у папирима – рекао је Ненадић.

Председник Општине Медијана Небојша Kоцић рекао је да дугују велику захвалност “нашем председнику Александру Вучићу и његовим сарадницима”.

Други председник нишке Општине, оне у Пантелеју, Братимир Васиљевић тврди да “није реч о политичкој причи” и да помоћ неће делити по сопственом нахођењу.

– То је за оне који примају социјалну помоћ. Има и оних који су за закон невидљиви, а траже, јављају да им је потребна помоћ, а нису сагледани и евидентирани. Не питамо ко је за коју политичку опцију. Нема ово везе са политиком. Највећи грех би био да дамо неком коме не треба, а ускратимо неком коме треба – наводи Васиљевић.

Прочитајте још:  МАКЕДОНЦИ ЋЕ ЈОШ ЧЕКАТИ ТОМОС: Упркос благослову СПЦ, аутокефалност цркве у Скопљу тек треба да прође црквеноправно решето

Kаже да је за ту Општину намењено 1. 200 пакета за социјално угрожене.



Јужне вести

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на ““ДОНАЦИЈА ВУЧИЋА” Нико не зна ко је платио пет шлепера донација

  1. ———milosevic je ispusio prvo u Nisu.
    Zato radikalski zvaljo polako pocinje da kupuje”PRODANE JADNE SRPSKE DUSE”
    izmucene”diktaturom zvalavog sipca”i njegovih lizaca pusaca,duvaca….!!!!
    PRODATI SVOJE POTOMKE ZA:
    -litar ulja.!!!
    –kg secera,!!!
    -kutiju praska.!!!
    MOGU SAMO LJIGAVI SMRADOVI.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *