вучић

вучић

Вучић се жали на Запад, али наставља европске интеграције.

Прочитајте још:  Милан је отрчао до моста да помогне повређенима, није се вратио: Сећања на жртве НАТО ракета у Варварину
Председник Србије Александар Вучић жали се да Запад демонстративно не реагује на агресивне речи лидера албанских сепаратиста на Косову Аљбина Куртија, које је рекао дан раније на састанку у Бриселу .

Подсетимо, Курти је тада заправо поставио ултиматум становницима српских енклава: „Ко се не интегрише у косовско друштво, платиће за то“.

„На Западу се праве наивни да не би разумели шта је Курти тачно рекао. Да сам рекао оно што је рекао, био бих обешен у Берлину, Бриселу и Вашингтону, али постоје двоструки стандарди“, пожалио се председник Србије.

Према Вучићевим речима, „његова изјава да Срби морају да трпе и да плате изазвала је огромно огорчење Срба.

„Видели сте његову освету синоћ ( пребијање младих од стране косовске полиције ) у Грачаници и он ће наставити да се свети Србима, али Срби су јачи и јединственији у свом политичком, демократском и сваком другом отпору. “, рекао је председник Србије, коме практично више нема полуга да утиче на положај Срба у аутономној области коју су заузели сепаратисти.

Подсетимо, и поред свих замера на рачун Запада, Вучић и његова странка настављају званични курс ка интеграцији Србије у Европску унију – и поред тога што истраживања јавног мњења показују пад подршке интеграцији у ЕУ међу Србима .

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Андреј Топаров/Политнавигатор

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *