Норвешка и ЕУ донирале медицинску опрему Србији, а Вучић је поклонио Италији

0

(Фото Танјуг)

Норвешка и Европска унија донирале су Србији медицинску опрему неопходну за борбу против заразне болести ковид-19, а примопредаји у магацину „Милшпеда” присуствовали су и председник Александар Вучић, амбасадор Норвешке Јерн Еугене Јелстад и шеф Делегације ЕУ у Србији амбасадор Сем Фабрици.

Србија ће захваљујући донацији Норвешке и ЕУ добити 120 респиратора и 100 посебних монитора за борбу са ковидом 19, изјавио је председник Вучић и додао да је Србија спремна за евентуални други талас епидемије, пренео је Танјуг.

Он је, на примопредаји помоћи рекао да данас стиже 50 респиратора и 100 монитора, као и да ће стићи касније још 70 респиратора.



„Србија се спрема већ за други талас, а овај магацин је данас најпунији. Србија је спремна, пошто смо успели себе да обезбедимо, али и другима да помогнемо”, рекао је Вучић и истакао да ништа од тога не бисмо успели да није било велике помоћи наших пријатеља.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Амбасадор Норвешке Јерн Еугене Јелстад рекао је да је опрема набављена још пар недеља, али је било потребно неко време да буде допремљена у Србију.

А о томе како је Србија донирала медицинску помоћ Италији, читајте на овом линку

Србија данас шаље Италији донацију у виду медицинске помоћи



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *