Ратна застава тзв. Армије БиХ не може послати поруку мира

0

Ратна застава тзв. Армије БиХ не може послати поруку мира.

Председник Скупштине општинске Борачке организације „Илиџански борац“ Горан Шеховац поручио је министру за људска права и избеглице у Савету министара Севлиду Хуртићу да парадирање са ратним заставама такозване Армије БиХ не представља поруку мира, већ искључиво претњу и подсећање на злочине које су јединице починиле носећи ту заставу.

Прочитајте још:  ФБИ ухапсио жену која је оптужена да је током рата у БиХ злостављала српске заробљенике
Шеховац је, реагујући на најаву Хуртића да ће лично сносити трошкове одбране уколико буде судског процеса против лица која су током недавног „марша мира“ у Котор Варошу носила ратне заставе такозване Армије БиХ, изјавио Срни да је то за сваку осуду јер је реч о човеку који плату прима из буџета заједничких институција.

Прочитајте још:  Још један град остао без украјинске заставе (видео)
Он је апеловао на институције Републике Српске да забране ношење ратних застава такозване Армије БиХ кроз Српску, као и слике њихових ратних злочинаца.

“Када видите да грађани Српске носе своју легалну заставу, онда имамо случај да комплетна Федерација БиХ /ФБиХ/ и сарајевска чаршија скоче на ноге. Сада би ми требали да ћутимо када нам дефилују са њиховим ратним заставама. Циљ тога је само уношње немира и изазивање мржње, што је за сваку осуду” – указао је Шеховац.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Сарајево је узнемирено као када је Омер-паша Латас дошао да Цариграду покори беговат
Шеховац сматра да је Хуртић, због изнесених ставова није достојан функције коју обавља, јер у заједничким институцијама раде Срби, Бошњаци и Хрвати и то, како је навео, није добра порука за друга два народа.

„Маршеви мира“ одржани су у Котор Варошу и Босанској Крупи, где су униформисана лица носила ратне заставе такозване Армије БиХ и Палестинске управе. Међу њима је био и већи број младих и деце у маскирним униформама, зеленим береткама и обележјима злогласне такозване Армије БиХ, који су узвикивали „Алаху екбер“.

Катера.Њуз

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *