Понош, Мариника и Лутовац део хрватске шпијунске мреже!

2

POSLANIČKI IMUNITET JOJ KORISTI DA BESRAMNO LAŽE: Marinika Tepić na novom zadatku!

Понош, Мариника и Лутовац део хрватске шпијунске мреже!

Ово није нимало изненађујуће, с обзиром на то да српска опозиција, поготово либерална и прозападна има итекако добру сарадњу са Хрватском.

Прочитајте још:  Хрватски неонациста ухапшен због убиства грчког навијача
На друштвеној мрежи Телеграм појавила су се имена сарадника протераног хрватског дипломате Хрвоја Шнајдер.

Како се наводи, Здравко Понош, Мариника Тепић и Зоран Лутовац често су се састајали са Шнајдером и са њим делили разне информације.

Осим њих, део исте мреже чинило је још опозиционих политичара и чланова разних невладиних организација.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Како се испоставило, хрватски шпијун у почетку је био опрезан и није се одмах предао агресивном наступу и раду како не би био откривен.

Прочитајте још:  Вјоса „нариче“ из Минхена: Русија преко Србије покушава да дестабилизује Косово*!
Временом је ипак примећена његова нелегална активност, па је већ дуже време био на мерама српске службе. Како се у Србији закува(ва)ла политичка ситуација услед предизборне кампање, интензивирао је своје деловање и направио неке, по њега кобне потезе. Све је документовано.

Шнајдер је веома интензивно радио по нашој земљи и имао је велики буџет на располагању. Плаћао је и шаком и капом српске опозиционаре – опозиционо настројене активисте из политичких партија, НВО сектора, медија итд.

Ово није нимало изненађујуће, с обзиром на то да српска опозиција, поготово либерална и прозападна има итекако добру сарадњу са Хрватском, а током ове кампање су добили и озбиљну међско-политичку подршку из ,,лијепе њихове”.

Ова информација и не треба да чуди јер су представници Ђиласове опозиције транспарентни по питању аутошовинизма.

Тако да су им, верујемо, паре из Хрватске за пљување по Србији добро дошле да споје “лепо и корисно”, гледајући из њихове перспективе.

Усташки злочини за њу као да се нису десили

Прелетачица Мариника Тепић, потпредседница ССП-а залаже се за признавање лажне државе Косово, за увођење санкција Русији, а у више наврата је српски народ називала геноцидним.

За њу страдање Срба деведесетих небитно, али Сребреницу дефинише као геноцид!

Прочитајте још:  По одлуци УН и Србија марихуану скида са листе наркотика
Осим што игнорише српска страдања и жртве током прошлог рата, тако јој није пало на памет да осуди усташке злочине за време Другог светског рата.

Сада је, чини се, јасно зашто се о свом народу на сва уста говори најгоре, а комшијски усташки злочини ни не спомињу.

Са хрватским држављанством хоће да води Србију

Прочитајте још:  Потез Србије који је заболео Хрватску: Архива о НДХ злочинима завршила у Израелу
Странка „Србија центар“ чији је председник Здравко Понош дели исто мишљење о најважнијим темама у Србији. И он је за признавање тзв. Косова, увођење санкција Русији и за то да се Србија оптужи за геноцид у Сребреници.

Здравко Понош има хрватско држављанство које је тражио и добио од Хрватске, па је контакт са “земљаком” Хрвојем Шнајдером и те како логичан.

Прочитајте још:  Дипломатски рат Хрватске и Мађарске: Орбан – отели су нам море, Хрвати уручили ноту
Здравко Понош је био начелник Генералштаба у доба Бориса Тадића. Смењен је и отеран из војне службе, због тога што је исувише отворено радио за интересе САД и НАТО. Службе су забележиле Поношево обећање америчком сенатору (2006.) да ће састав војске смањити са 62.000 на 27.000 људи, и да ће затворити бројне касарне. Америчке дипломате су у депешама, које је објавио Викиликс, обелоданиле да у срцу реформе система одбране у Србији имају Поноша, човека који има став и оријентацију која је у складу са америчким интересима.

Хрватски медији су се од новембра 2021. до краја изборне кампање у априлу 2022., утркивали у подршци Поношу. Недељни број хрватског „Вечерњег листа“ (20.03.2022.) изнео је хвалоспеве у тексту под насловом „Генерал који жели срушити Вучића тулумарио је у загребачком Кулушићу”.

Хрватски портал „Дневно“ је објавио текст под насловом -„Оженио је Хрватицу, Србија се коначно буди!“. „Јутарњи лист“ је објавио текст под насловом „Опорбени адут против Вучића: Генерал ожењен Хрватицом“…

Приврженост Хрватској је неоспорна, стога ни његов контакт са амбасадором ове земље ни мало не чуди. Јер, није први пут да националне интересе земље у којој живи и којом ннеуспешно покушава годинама да завлада, врло здушно ставља на последње место.

Лутовац радио у корист независне Црне Горе

Зорана Лутовца на место председника ДС-а довео је лично Драган Ђилас.

Био је амбасадор СРЈ у Црној Гори где је радио у корист независности ове државе. Радећи увек против своје земље, и он се залаже за то да се Србија оптужи за геноцид у Сребреници, да се уведу санкције Русији и за признавање лажне ржаве Косово.

Прочитајте још:  "КАД ДОЂЕ СЕЗОНА, ПОСЛАЋУ МУ ГЛАВИЦУ КУПУСА!" Вучић одговорио Милановићу: Видеће да је то права политика
Ниједна чињеница не чуди, и само служи да се послажу коцкице. Јер, ако је неко радио на томе да дође до распада земље чији је представник, зашто не би уско сарађивао са амбасадором Хрватске.

Шнајдер и његови хрватски компањони не само да су врбовали опозиционаре, него ау активно радили и на врбовању лица из владајућих структура. Покушавали су да врбују неке народне посланике, државне службенике, људе из безбедносних структура, чланове СНС-а за које су мислили да су лабилнији и да би зарад личног интереса могли да издају своју земљу, партију и председника Вучића.

Прочитајте још:  Како да имамо довољно струје, а да је не увозимо
Под контролом држе и велики део хрватске националне мањине у Србији, поготово политичке представнике хрватске мањине у Србији. Хрватски политички представници из Србије су се поводом овог случаја засад огласили тако што су ,,изразили забринутост због нових односа Србије и Хрватске”, без конкретнијих детаља.

24.седам

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Понош, Мариника и Лутовац део хрватске шпијунске мреже!

  1. Šnajder je placao parama NATO-a , a ne hrvatskim. Srbi iz Krajine izbeglice su pod prismotrom Hrvatske, jer su uzeli pasos i domovnicu. Izbeglice nikada nisu mnogo volele Srbiju, ali su ovde došli nevoljno. Gledali su uvek prema Zagrebu i tu tražili posao itd. Pogledajte slučaj pevaljke Prijovic kako se ponaša ili onog krojača sidaša Vidića kako je pričao kada je uzeo putovnicu i domovnicu Hrv. Izdaja Srb je dobro plaćen posao.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *