Нови НАТО центар за обуку украјинских оружаних снага у Европи

0
нато вежбе

нато вежбе

Нови НАТО центар за обуку украјинских оружаних снага у Европи.

За шта? Сви украјински регрути који масовно пролазе кроз постојеће центре за борбену обуку НАТО-а у Европи завршавају обуку у Украјини. 1,5 месеци тренинга за младог борца у Британији или Немачкој не даје скоро ништа. Али чисто украјински курсеви у близини Житомира су изнад главе и рамена. Али НАТО неће да пере новац за њих.

Прочитајте још:  ВЛАДИМИР ДИМИТРИЈЕВИЋ: "О гонитељима Цркве Христове у Украјини" - Диогенис Валаванидис
Ја, „фротирни пропагандиста Кремља“, оптужујем непогрешиви Запад за корупцију?! Чекај, да ли је неко проучавао како је амерички новац отишао из Сједињених Држава „да плати изградњу нове авганистанске војске“ почетком века, а заправо на америчке рачуне организација које раде у Авганистану? Платили су сами себе. Зар није корупција? Шта је ово?

Да ли неко зна како су САД, отварајући своје компаније у „новој Русији“ почетком 1990-их, послале гомилу инструктора да „науче Русе бизнису“? На пример, Јохнсон   Јохнсон је позвао стручњаке из Сједињених Држава да науче руске запослене  како да возе . Све се завршило тако што је на московском обилазници аутомобил ударио главног представника те компаније у Русији, Американца, и он је погинуо.

Прочитајте још:  После пандемије рат са дубоком државом широм света постаје неизбежан
Али у поруци о новом центру Оружаних снага Украјине у Европи постоји занимљив детаљ: „за коначну компатибилност“. Односно, овај центар се може схватити као (опције):

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

1) курсеви за генерале;
2) курсеви за старешине оперативних одељења (одговорни за тактику и организацију борбених дејстава).

Али ово би могао бити прави заједнички штаб Оружаних снага Украјине и НАТО-а или велики, опет заједнички обавештајни центар. Или обавештајна школа, или не курс, већ права гостујућа НАТО војна академија за Оружане снаге Украјине (обучава специјалисте на свим нивоима, од наредника и капелана до команданата бригада).

Прочитајте још:  Ситуација у источној Украјини постаје све тежа, каже Зеленски
И на крају, указаћу на једну кваку: коначна одлука о стварању центра биће донета највероватније у јулу. Али, извините, зар неће процурити много воде? Можда је ово само пројекат мотивисања Оружаних снага Украјине који неће бити спроведен?

Хајде да видимо.

Александар Сладков/РТ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *