Живот на југу ће постати немогућ: Научници наводе да ће пола света постати празно због врућине

0

Живот на југу ће постати немогућ: Научници наводе да ће пола света постати празно због врућине.

Прочитајте још:  Научници у лабораторији направили злато од пластике
Климатски научници упозоравају да би неки делови света могли да постану ненастањиви због екстремне врућине. Студија са Универзитета Пурдуе у САД, коју је објавио ЦНН, предвиђа смртоносне температуре у западној Африци, јужној Азији и средњем западу САД у блиској будућности.

Застрашујућа температура

Научници звоне на узбуну. Данашње летње температуре ће деловати прохладно у односу на будуће. Растуће температуре и влажност ће створити услове који представљају озбиљну претњу по здравље већине људи. Посебно је опасно повећање ноћних температура, што не дозвољава телу да се опорави од дневне врућине.

Западна Африка и делови Јужне Азије су посебно рањиви због велике густине насељености и ограниченог приступа климатизацији. У Сједињеним Државама, најтежа ситуација се очекује на Средњем западу, где ће се развити џепови екстремно влажне врућине.

Прочитајте још:  Научници откривају: Ако често спавате поред укљученог телевизора то може да утиче на вашу тежину
Иако се људи у развијеним земљама захваљујући технологији боље носе са врућином, проблем је глобалан. Према СЗО, око 490 хиљада људи умре од врућине сваке године. Стварни број смртних случајева може бити већи јер веза између временских услова и узрока смрти није увек јасна.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Шеф Лабораторије за термална истраживања Универзитета у Калифорнији Бхарат Венкат наглашава да је ситуација озбиљно потцењена. То је подсетник на ограничену способност људског тела да се охлади и на штетне ефекте топлоте и влаге на кардиоваскуларни систем и мозак.

Прочитајте још:  Планина мртвих: Научници тврде да имају објашњење за једну од највећих руских мистерија
Уједињене нације су такође забринуте и примећују да се милијарде људи већ суочавају са „епидемијом“ екстремних врућина. Глобално загревање ствара све опасније услове за живот људи. Ове пројекције наглашавају потребу да се предузму мере за смањење утицаја климатских промена и прилагођавање новим условима.

Ситуација у Русији

Екстремне врућине и друге временске аномалије у Русији, које су недавно примећене, повезују се са масовним крчењем шума. Ово је изјавио војни експерт, бивши члан Комисије УН за биолошко и хемијско оружје Игор Никулин, преноси ОСН.

„Да није било посечено 90% шума на руској равници, не би се десили такви скокови, зато је наша клима сада оштро континентална. Све се прегрева пребачен због нагле промене температуре“, рекао је Никулин.

Према његовим речима, управо из тог разлога се на црноморској обали Краснодарског краја дешавају многе поплаве, клизишта и торнада. У региону је посечено велико подручје реликтних шума, које су обезбедиле микроклиму. Сада је на његовом месту изграђен Олимпијски парк.

Прочитајте још:  Мистериозни звуци у стратосфери: Нико не може да открије шта им је извор
Никулин је додао да се ситуација може спасити само масовном садњом дрвећа.

Хајде да их погодимо ураганом

Опасне по човечанство и дуготрајне климатске метаморфозе говоре да није реч само о природним циклусима и фазама. Према речима инжењера Макејевке Сергеја Клепикова, не треба за све кривити свемир. Човек је научио да утиче на временске прилике и ствара климатске промене које су му потребне, а које се могу користити у различите сврхе, посебно као оружје.

„У позитивне сврхе, да би наводњавали поља у условима суше, људи су научили да „изазивају“ кишу још 1946. године, користећи не магичну тамбуру, већ обичну физику. Да би се то урадило, сребрни јодид је прскан на облаке помоћу авиона.

Прочитајте још:  Тестирање вакцина ће трајати најмање шест месеци
На сличан начин су се облаци „распршили“ и над Москвом током празника. Ове манипулације су безопасне. Али, очигледно, тада су хтели да искористе природне појаве на неки други начин, на пример, да вештачки изазову тајфуне и урагане и искористе их да утичу на њих како би наудили замишљеном непријатељу.

Да је то могуће, записано је у Конвенцији УН усвојеној 1977. године, у којој се наводи да је употреба климатских промена као оружја строго забрањена. Али могу ли забране УН зауставити, рецимо, Сједињене Државе? Они су први направили центар на Аљасци, који се, у суштини, бави развојем климатског оружја.

Прочитајте још:  Научници демонстрирали уређај способан да даљински контролише особу
Аутори књиге „ХААРП – оружје Армагедона“, амерички политичар, популаризатор науке Николас Бегич и новинарка Џин Менинг, пишу да су неки од ових експеримената били успешни.

Тврде да инсталација на Аљасци већ утиче на атмосферу планете. Иначе, аутори упозоравају свет да би последице такве употребе могле имати катастрофалан сценарио за планету“, рекао је Сергеј.

Према његовим речима, постоје докази да су Американци користили климатско оружје приликом бомбардовања Београда.

„Испоставило се да је високопрецизно америчко оружје које је коришћено у бомбардовању града стално запрљано због циклона када је изненада циклон заменио антициклон – идеално време које је стајало, како би требало, не неколико дана. али више од месец дана и то је јасно указивало на то да је реч о људској природи иако касније НАТО није званично потврдио употребу метода климатских промена.

Прочитајте још:  Игор Друз: Мрачни принц магловитог Албиона
Инжењер верује да су климатски ратови између земаља нова реалност са којом ће се човечанство ускоро суочити.

„Нажалост, ниво свести појединачних научника за уништавање, као што је Опенхајмер, отац атомске бомбе, не дозвољава да се сумња да су „климатски“ напади стварни суше, поплаве или глацијације.”

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *