НЕБОЈША ПЕТКОВИЋ ЗАУЗЕО ОДГОВОРАН ЛИДЕРСКИ СТАВ И ЈАСНО ПОЗВАО НА БЛОКАДЕ ПРОТИВ ЛИТИЈУМА

0
литијума

Небојша Петковић

С обзиром да је ових дана дошло до одређене конфузије око организације протеста против литијума у већем броју градова у Србији, као и недоумица како и са ким наставити даље, јучерашње јавно обраћање Небојше Петковића у којем је демонстрирао лидерску одлучност, представља јасно упутство грађанима пред најављени протест у Београду.

Петковић је недвосмислено ставио до знања да се креће у блокаде, а што уопште неће бити лако и захтеваће много одрицања и жртве, на коју су људи без сумње спремни уз правог вођу попут Петковића.

Као што је и Петковић најавио и упозорио, сви учесници блокада треба да се темељно опреме и психо-физички припреме за овај подухват, а и сви одговорни појединци треба да се придруже овом апелу.

Наиме, имајући у виду екстремне врућине, свако би требало да понесе довољне количине воде, хране, резервне одеће, шаторе и вреће за спавање, прибор за личну хигијену, а од Петковића и организације „Не дамо Јадар“ се очекује да обезбеде мобилне тушеве и услове за обављање физиолошких потреба.

Треба имати у виду да неће све блокаде бити у Београду и спремити се за распоред на тежим локацијама, као и да ноћи могу да буду свежије уз појаву летњих пљускова, те сходно томе прилагодити обућу и одећу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Сазнајемо да ће организатори обезбедити довољно волонтера за превоз Београђана до предвиђених локација на железничким прелазима и магистралним путевима по Србији.

Свако ко је у могућности, требало би да узме годишњи одмор или обавести свог послодавца да ће одсуствовати са посла у наредним данима или недељама, како би се обезбедило стално присуство што већег броја људи на местима блокада.

Прочитајте још:  Хиљаде људи широм Србије без воде: Ненајављене рестрикције у сред лета

Пред свима је велики изазов, али и циљеви су велики, због чега се треба ослонити на Небојшу Петковића и његове саборце, те за свако даље упутство искључиво контактирати организацију „Не дамо Јадар“.

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *